Rămâi conectat

Curier Județean

Dacii și romanii de la Alba Iulia răsfățați cu specialități inspirate din bucătăria Romei Antice, la emisiunea MasterChef

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacii și romanii de la Alba Iulia au fost invitații speciali de la show-ul culinar Masterchef din 2 decembrie. Concurenţii au fost provocaţi să le gătească reţete antice, astfel că reenactorii albaiulieni, ce compun trupele Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii de Fier ai Apoulonului şi Ludus Apoulensis, au fost cei care au decis ce echipă să meargă mai departe.

După ce au avut parte de o proba profesor-ucenic, pe care au câștigat-o Tudor și Andreea, concurenții MasterChef au fost puși în fata unei noi provocări.

De data aceasta, echipa MasterChef „s-a întors in timp” cu 2 000 de ani si a gătit pentru 150 de „daci si romani”, în castrul Porolissum din Zalău. Împărțiți in doua echipe conduse de Andreea (albastru) si Tudor (rosu), cei opt concurenți MasterChef au făcut o calatorie în timp si au pregătit specialitati inspirate din bucătăria Romei Antice, scrie masterchef.protv.ro.

Conflictele nu au întârziat să apară între cele doua echipe. Atmosfera s-a incins in bucătărie, Andreea si Siserman aflandu-se în centrul actiunii. La final, o singura echipa a fost desemnata castigatoare datorita votulului oferit de 150 de luptatori infometați. După numărătoarea voturilor, echipa roșie, condusa de Tudor, a fost cea care a scapat de testul sub presiune. Mai mult decat atat, prin aceasta victorie, ghinionul sortului roșu a fost spart, fiind prima reușita a concurenților din acest sezon sub aceasta culoare, potrivit masterchef.protv.ro.

Întorși în bucătaria MasterChef, Andreea, Isadora, Rasty si Odette au îmbrăcat sorturile negre si au fost nevoiti sa ii numeasca pe cei pe care ii considera vinovati de infrangerea suferita in castrul roman. La final, Andreea si Isadora au intrat la testul sub presiune, proba care le-a și decis soarta in competitia MasterChef. La finalul probei, Isadora a fost concurenta ca a spus „adio” bucatariei MasterChef, conform sursei citate.

Istoricul Liviu Zgârciu de la Muzeul Unirii Alba Iulia, în rolul lui Dio Cassius, a spus însă că mâncarea a fost foarte bună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea