Dacă doriţi să deveniţi ofiţer de informaţii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În vederea completării efectivelor de ofiţeri de informaţii operativi şi ofiţeri de informaţii analişti, Serviciul Român de Informaţii organizează, în anul 2011, prin Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, concurs de admitere la următoarele forme de învăţământ:
1. Studii universitare de licenţă, în cadrul Facultăţii de Informaţii, cu examene în perioada 18 – 24. 07.2011 pentru specializările: „Psihologie – informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.
Cifra de şcolarizare, pentru seria 2011-2014, este de 15 locuri la prima specializare (12 locuri băieţi şi 3 locuri fete), respectiv 15 locuri pentru a doua specializare (9 locuri băieţi şi 6 locuri fete).
Durata studiilor este de 3 ani şi se adresează absolvenţilor de liceu, cu diplomă de bacalaureat, în vârstă de până la 23 ani, împliniţi în anul organizării concursului, care îndeplinesc condiţiile de înscriere, sunt apţi din punct de vedere medical şi psihologic şi acceptă să lucreze, după finalizarea studiilor, în unităţile unde vor fi repartizaţi, conform nevoilor Serviciului.
2. Studii universitare de masterat, în specializările: „Intelligence şi securitate naţională” şi „Analiză de Intelligence”, cu examene în perioada 3 – 4.09.2011. Candidaţii declaraţi admişi vor fi încadraţi în Serviciul Român de Informaţii, urmând ca prin cursul menţionat să dobândească competenţele profesionale necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii operativi, respectiv ofiţeri de informaţii analişti.
Cifra de şcolarizare, pentru seria 2011 – 2013, este de 25 de locuri la prima specializare (18 locuri bărbaţi şi 7 locuri femei), respectiv 10 locuri pentru a doua specializare (5 locuri bărbaţi şi 5 locuri femei).
Oferta se adresează exclusiv absolvenţilor învăţământului superior, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vârstă de cel mult 32 de ani, împliniţi în anul organizării concursului, care îndeplinesc condiţiile pentru încadrare în Serviciul Român de Informaţii în calitate de ofiţeri, sunt apţi din punct de vedere medical şi psihologic, buni cunoscători ai unei limbi străine şi care acceptă, după terminarea studiilor, să lucreze în unităţile unde vor fi repartizaţi, conform nevoilor Serviciului.
În situaţia în care candidaţii au mai urmat o formă de pregătire similară, cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să se angajeze că vor achita taxele de şcolarizare în cuantumul stabilit de Senatul Academiei, dacă vor fi declaraţi „Admis”.
Înscrierile pentru participarea la concursurile menţionate se fac, în perioada 31 ianuarie – 25 februarie 2011, la sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, pentru candidaţii cu domiciliul pe raza judeţului Alba.
***
Detalii suplimentare privind condiţiile de înscriere, pentru fiecare dintre formele de învăţământ menţionate, probele de concurs, modul de desfăşurare a acestora şi statutul celor admişi, se pot obţine la sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, telefon 0258-802920 sau de pe site-ul Serviciului Român de Informaţii: www.sri.ro

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419