Curtea de Apel Alba Iulia: Procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a procedurii de revocare, mutat la Bucureşti

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a procedurii de revocare din funcţie ajunge la Bucureşti, după decizia de marţi a Curţii de Apel Alba Iulia.

Reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia privind necompetenţa teritorială, astfel că procesul va continua la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Secţia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419