Rămâi conectat

Curier Județean

Curtea de Apel Alba a pronunțat sentința definitivă în dosarul femeii care a înșelat AJOFM Alba cu peste 15.000 de lei. Pedeapsa primită de aceasta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Curtea de Apel Alba a pronunțat sentința definitivă în dosarul femeii care a înșelat AJOFM Alba cu peste 15.000 de lei. Pedeapsa primită de aceasta

Femeia de afaceri din Apuseni, judecată pentru înșelăciune și fals în scrisuri sub semnături private, rămâne condamnată la zece luni de închisoare, potrivit sentinței definitive pronunțate de Curtea de Apel Alba Iulia.

De asemenea, femeia, care a înșelat AJOFM Alba cu peste 15.000 de lei, trebuie să plătească și o amendă de 3.600 de lei, ambele cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani.

Infracțiunile pentru care a fost judecată femeia au avut loc în perioada 2009 – 2013, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2018. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în 12 martie 2020. Procurorii au reţinut în rechizitoriu faptul că femeia de afaceri din Apuseni (C. E.) a indus în eroare funcţionarii publici din cadrul AJOFM Alba, solicitând şi primind de 32 de ori subvenţii în valoare totală de 15.217 de lei pentru trei persoane cu vârsta de peste 45 de ani angajate în mod fictiv.

În derularea activităţii infracţionale, femeia a întocmit şi depus la AJOFM Alba un număr de 131 de înscrisuri în care a trecut în mod neadevărat că respectivele persoane au fost angajate efectiv şi că au desfăşurat activitate în cadrul societăţii, că au fost remunerate pentru munca prestată. În acest sens au fost trecute situaţii nereale mai multe documente cum ar fi contractele individuale de muncă şi înscrisurile lunare, respectiv tabelul nominal, foaia colectivă de prezenţă, statul de plată şi declaraţia privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Ilegalităţile au fost descoperite după ce inspectorii ITM Alba au efectuat controale pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul muncii, în ceea ce priveşte încheierea, executarea şi încetarea raporturilor juridice de muncă la trei societăţi, printre care şi cea administrată de femeia de afaceri.

Situaţia de la celelalte două firme verificate face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. C. E. este judecată şi în această cauză, fiind condamnată pe fond la 1 an închisoare şi 4.000 lei amenda penală, tot cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, tot pentrun înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Surse: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea