Rămâi conectat

Curier Județean

Cursuri de agent de securitate, îngrijitor bătrâni la domiciliu și bucătar, organizate de AJOFM Alba, în luna iunie 2017. Detalii pentru cei interesați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează în luna iunie 2017 trei programe de calificare/recalificare, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor care ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia (contra cost).

Denumire curs/ Tip curs  / Nivel studii

Agent de securitate – Calificare – Învăţământ obligatoriu

Îngrijitor bătrâni la domiciliu – Calificare – Învăţământ obligatoriu

Bucătar – Calificare – Învăţământ obligatoriu

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care urmează servicii gratuite de formare profesională au următoarele drepturi:

  • Pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului;
  • Rechizite şi materiale de instruire, primesc în folosinţă manuale;
  • Echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, după caz;
  • Pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, sau după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire;
  • Consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului;
  • Cazare şi o sumă de bani pentru acoperirea mesei pentru persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanţă mai mare de 50 km de aceasta.

Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare  profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă următoarele documente:

  • recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;
  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere original si copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, la telefon 0258 831 137; 0725 225 880 sau e-mail: [email protected]. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea