Rămâi conectat

Actualitate

”Cupa Trascău” la a X-a ediție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia de Turism şi Ecologie Trascău Corp din Zlatna organizează, în perioada 21-23 septembrie, a X-a ediţie a ”Cupei Trăscău”.

Evenimentul are ca principale obiective: cunoaşterea cadrului natural şi valorificarea potenţialului turistic al munţilor din judeţul Alba şi, în special, a celor din imediata apropiere a zonei Zlatna; întărirea legăturilor de prietenie şi colaborare între cluburile şi asociaţiile de turism din ţară, între cei care iubesc muntele şi educarea turiştilor în spiritul protejării şi ocrotirii naturii, a frumuseţilor patriei, a patrimoniului turistic naţional.

Concursul, ce se dorește a fi un exemplu privind posibilitatea desfăşurării de activităţi turistice în arii protejate fără impact semnificativ asupra mediului, se va desfăşura în Cheile Glodului, Munţii Metaliferi după următorul program:

Vineri, 21 septembrie
16.00-21.00 – Sosirea participanţilor la tabară şi înscrierea concurenţilor
21.00-00.00 – Foc de tabară/Cântece de voie bună

Sâmbătă 22 septembrie
7.00-9.00 – Masa
10.00-19.00 – Traseu regularitate – se va realiza în circuit (4 ore în mod normal, însă se va ajunge la aproximativ 6 ore cu timpul utilizat pentru desfăşurarea probelor de tehnică speologică (TSA), teorie, orientare şi alpinism. Traseul va fi parţial pe marcaj turistic, apoi el va fi marcat cu benzi vizibile.
20.00-24.00 – Foc de tabără, proba culturală

Duminică, 23 septembrie
7.00-9.00 – Masa
11.00-11.30 – Premiere şi închidere concurs

Tabăra de corturi este fixă, amplasată în imediata apropiere de intrarea din amonte a cheilor. Accesul este facil, se poate face cu maşini personale/microbuze până la aproximativ 10 minute de chei. Maşinile se pot parca înainte ca drumul să traverseze apa Glodului.

Căi de acces:
– Din Zlatna, de pe varianta oraşului se merge în direcţia Almaşu Mare. Din centrul comunei se face stânga, se trece prin Nădăştia, apoi la prima intersecţie, în stanga se merge către Cib-Cheile Cibului. Direcţia de urmat este spre dreapta către Glod. Până aici drumul este asfaltat în întregime. În continuare drumul este neasfaltat, dar accesibil, se traversează satul Glod, circa 2 km.
– Din direcţia Orăştie-Geoagiu, se trece prin Bozeş, Ardeu, Balşa, Almaşu Mic de Munte, Almaşu de Mijloc, apoi se ajunge în comuna Almaşu Mare. De aici, se continuă către Nădăştia, urmând instrucţiunile de mai sus. Drumul este în întregime asfaltat, până la intrarea în satul Glod.

La concurs pot participa asociaţii şi cluburi care au între activităţi şi turismul montan. Fiecare asociaţie poate participa cu maxim două echipe între 2-5 membri (cel puţin unul dintre membrii echipei trebuie să fie major). Pot participa si concurenţi care nu fac parte dintr-o asociaţie sau club, cu condiţia ca echipajul sa fie compus din minim 2 persoane. Participarea se face pe propria răspundere.

Concurenţii trebuie să aibă următorul echipament: cort; busolă; trusă de prim ajutor; rucsac; sac de dormit; saltea termoizolantă; bocanci pentru tură; pelerină; lanternă; alimente pentru 3 zile; o cantitate de apă suficientă pentru 3 zile (din cauza secetei apa potabilă este limitată în zonă).

Se va atrage atenţia asupra porţiunilor de pe traseu cu grad mare de dificultate, iar în caz de nerespectare concurenții îşi vor asuma întreaga răspundere în eventualitatea unui accident. În zonă se găseşte o populaţie numeroasă de vipere cu corn, de aceea se recomandă maximă atenţie în zonele calcaroase.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea