Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor fi diminuate facturile la energie: Statul va compensa cu 18 bani/kWh pentru electricitate și cu 25% pentru factura la gaze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum vor fi diminuate facturile la energie: Statul va compensa cu 18 bani/kWh pentru electricitate și cu 25% pentru factura la gaze

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat faptul că facturile românilor la energie electrică și gaze naturale vor fi compensate, prezentând un proiect de ordonanță care prevedere facturi mai mici la electricitate pentru aproape 13 milioane de români, din aproape 6 milioane de gospodării, care au un consum lunar între 30 kWh și 200 de kWh. În cazul gazelor naturale, factura va scădea cu 25%, de această măsură beneficiind două treimi din gospodăriile din România.

„Am prezentat astăzi în Guvern în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze”, a anunțat el.

În ceea ce privește energia electrică, ministrul a explicat că va fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani pe kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani pe kWh.

„Această diferenţă de 18 bani pe kWh va fi subvenţionată în totalitate din bugetul statului. De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români”, a spus Popescu.

Ministrul a precizat că și cei care au un furnizor de electricitate care oferă cel mai mic preț din piață vor beneficia de reducerea de 18 bani pe kWh și că măsura se va aplica atât consumatorilor din piața reglementată, cât și celor din piața concurențială.

În ceea ce privește facturile la gaze naturale, acestea vor fi reduse cu 25%, a spus Virgil Popescu. 2,3 milioane de gospodării, dintr-un total de 3,6 milioane, vor beneficia de această măsură, a adăugat el. Este vorba despre cei care au un consum anual între 100 și 1.200 de metri cubi pe an.

„Ce trebuie să înțeleagă românii: pentru acest tip de ajutor nu trebuie să facă absolut nimic. Va apărea în funcție de consumul pe care îl au”, a spus ministrul.

El a adăugat că nu se va mai ține cont de veniturile oamenilor, pentru că se presupune că cei care au un consum mediu au și un venit mediu.

Ministrul a mai spus că ordonanța ar urma să intre în vigoare la 1 noiembrie.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea