Rămâi conectat

Curier Județean

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii NOIEMBRIE. Cât scad temperaturile şi în ce regiuni se anunţă ploi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii NOIEMBRIE. Cât scad temperaturile şi în ce regiuni se anunţă ploi

Ne mai bucurăm câteva zile de maxime de 28 de grade pentru că de la sfârşitul lunii vremea se schimbă. Ploile lovesc România, iar temperaturile vor scădea.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, în ţară, vremea a fost deosebit de caldă în orele amiezii în jumătatea de vest a ţării, în timp ce, în restul teritoriului valorile diurne s-au situat în continuare peste cele climatologic specifice datei.

Luni, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă şi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, chiar deosebit de caldă cu precădere în jumătatea de vest a ţării va persista. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, local dimineaţa şi pe arii în general restrânse în a doua parte a nopţii, în zonele joase de relief din est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie – 18 noiembrie 2019. Conform meteorologilor, a doua jumătate a lunii octombrie aduce temperaturi de vară. Spre finalul lunii, temperaturile încep să scadă şi apar ploile.

Săptămâna 21.10.2019 – 28.10.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.10.2019 – 04.11.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare local în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea