Cum va fi VREMEA până în 8 septembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Pentru următoarele 2 săptămâni (26 august-8 septembrie 2019), Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va menține călduroasă pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor urca spre 31 de grade Celsius, urmând apoi o scădere treptată. Ploile își vor face apariția doar în intervalul 26-27 august și după data de 3 septembrie, fiind slabe cantitativ.

În Transilvania

ELIT

În prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade, în perioada 26-29 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 3 septembrie, spre 29 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile termice diurne vor oscila ușor în jurul valorii de 28 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14…15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând camedia lor să se situeze în jurul a 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 26-27 august și după data de 3 septembrie.

La munte

Media maximelor termice se va mențin eușor peste 20 de grade până în data de 29 august. Apoi această medie va scădea ușor, spre 19 grade pe 1 septembrie. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul valorii medii de 18 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, astfel că media lor se va menține în jurul a 12 grade până pe 31august.

Ulterior ea urmează să scadă ușor și treptat spre o medie de 9 grade la sfârșitul intervalului celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse însoțite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie și 4-8 septembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419