Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 3 iunie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Meteorologii ANM au anunţat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vremea se încălzește puternic în următoarele zile, dar întreg intervalul de referință va fi marcat de manifestări specifice instabilității atmosferice – averse, descărcări electrice. Nu sunt excluse nici noi episoade de grindină. Spre finalul perioadei, vremea revine la 24-25 grade.

TRANSILVANIA

În intervalul 21 – 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii, se va concretiza printr-o creștere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26…27 grade.

În weekend, regimul termic diurn, în ușoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurul datei de 30 mai, după care va coborî spre 22…23 de grade.

Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referință, în medie regională de 6…8 grade, vor marca și ele o creștere treptată, spre 10…11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8…10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi, pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 și 22 mai și în perioada 25 mai – 3 iunie.

LA MUNTE

Valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crește în perioada 21 – 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 și 26 mai, acestea vor marca o scădere spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade.

Același parcurs îl vor avea și valorile termice nocturne, respectiv o creștere de la o medie de 5 grade, în dimineața zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârșitul nopții de 24/25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai,
pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative.

Manifestări specifice instabilității atmosferice, vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Aversele, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului
și, posibil, grinddnă, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 – 29 mai și 30 mai – 3 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea