Cum va fi VREMEA până în 29 noiembrie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte pe două săptămâni
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 16 – 29 noiembrie, în regiunile ţării.
În Transilvania, prima săptămână a intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime între 12 și 14 grade.
Apoi, între 21 și 23 noiembrie, vremea se va răci. Prin urmare, pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele termice mediate pe toată regiunea, situate între două și 4 grade, vor fi ușor mai coborâte decât normalul perioadei respective. Regimul termic nocturn va avea ușoare variații pe parcursul primei săptămâni, situându-se, în medie, între 3 și 5 grade, iar în a doua săptămână va fi caracterizat prin medii negative de la—4 la minus două grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 20 noiembrie, iar între 21 și 24 noiembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.
La munte, în prima săptămână a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime situate, în general, între 6 și 8 grade și ale temperaturilor minime de zero și două grade Celsius.
Pe 23 noiembrie vremea se va răci, astfel încât, în intervalul 24-29 noiembrie, valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de zero grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ—6 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 20 noiembrie. Acestea vor fi, în general, slabe, cu excepția zilelor de 21 și 22 noiembrie, când se pot cumula cantități de apă mai însemnate.
sursa:meteoromania.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025: Lista veniturilor permanente și nepermanente care se calculează la stabilirea pensiei
PENSII 2025: Lista veniturilor permanente și nepermanente care se calculează la stabilirea pensiei Începând cu anul 2025, după adoptarea noii legi a pensiilor, sunt valorificate în calculul pensiei veniturile contributive precum sporurile neperamente, primele sau orele suplimentare. Conform Ministerului Muncii, Legea nr 360/2023 privind sistemul public de pensii introduce, ca element de noutate, posibilitatea valorificării. […]