Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA în iarna 2024-2025: Câtă zăpadă vom avea în următoarele luni? La Niña aduce surprize în Europa

Ioana Oprean

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în iarna 2024-2025: Câtă zăpadă vom avea în următoarele luni? La Niña aduce surprize în Europa

Cele mai noi prognoze de ninsori pentru iarna 2024-2025 vin cu surprize, și deși începutul de iarnă va fi mai lent, cu mai puțină zăpadă decât în mod normal, fenomenul La Niña își va face simțită prezența până în primăvară.

Comparativ cu prognoza de luna trecută, noile date arată o creștere a cantității de zăpadă în Europa, potrivit Severe Weather. De vină pentru asta este fenomenul La Niña, care va aduce aer rece din Pacific.

Numită și „faza rece” a fenomenului ENSO (El Nino Southern Oscillation, Oscilația sudică El Nino), La Nina se referă la reducerea temperaturii de la suprafața oceanului în centrul și estul Pacificului ecuatorial.

Citește și: Cum va fi VREMEA în NOIEMBRIE 2024. Prognoza METEO de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi scăzute în primele zile și ploi din a doua jumătate a lunii

Fazele ENSO influențează semnificativ precipitațiile tropicale, tiparele de presiune și dinamica complexă dintre ocean și atmosferă. Astfel, sunt afectate și cantitățile de zăpadă care vor cădea iarna aceasta.

Iarna 2024-2025 în Europa

Această reducere de temperatură este însoțită de schimbări semnificative în circulația atmosferică tropicală, inclusiv modificări ale tiparelor de vânt, ale presiunii și ale precipitațiilor.

Potrivit sistemelor de prognoză ECMWF și UKMO, media sezonieră arată zăpadă sub medie pe cea mai mare parte a continentului. Dar dacă ne uităm la schimbarea prognozei sezoniere, putem vedea că cele mai recente date arată de fapt mai multe ninsori decât prognoza anterioară.

În comparație cu datele de prognoză din septembrie, datele din octombrie arată căderi mai mari de ninsoare în Europa centrală și de vest.

În luna decembrie, sunt așteptate mai puține ninsori decât în ​​mod normal pe cea mai mare parte a Europei. Excepție face nordul continentului.

Prognoza lunii ianuarie continuă potențialul redus de zăpadă pe o mare parte a continentului. În ansamblu, prognoza este foarte asemănătoare cu luna anterioară, cu probabil și mai puține ninsori în părțile centrale și nord-vestice.

Abia din luna februarie cresc șansele de ninsori în Europa, în special în centrul continentului. Cu toate acestea, majoritatea continentului va avea parte de mai puțină zăpadă decât în mod normal.

Surpriza vina la finalul iernii. Prima lună de primăvară, luna martie, va aduce mai multe ninsori decât februarie, în centrul și în sudul continentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum putem avea facturi mai mici la energie: Tariful dinamic, propunerea ministrului Energiei. Ce este și cum ar funcționa

Ioana Oprean

Publicat

în

Cum putem avea facturi mai mici la energie: Tariful dinamic, propunerea ministrului Energiei. Ce este și cum ar funcționa Dorinţa populației de a avea preţuri mai mici la facturi se vede şi în cifrele furnizorilor. În ultimele două luni în jur de 200.000 de oameni şi-au schimbat compania, în speranţa că vor face măcar mici […]

Citește mai mult

Actualitate

21-22 iulie 2025 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară. Maximele urcă până la 37 de grade. Cod portocaliu în 5 județe din sudul țării

Ioana Oprean

Publicat

în

21-22 iulie 2025 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară. Maximele urcă până la 37 de grade. Cod portocaliu în 5 județe din sudul țării Meteorologii ANM au emis duminică dimineața noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, valabile în intervalul 21 iulie, ora 10.00 – 22 iulie, ora […]

Citește mai mult

Actualitate

România, printre țările cu cele mai mici alocări bugetare din Europa pentru pensii, alocații și șomaj

Ioana Oprean

Publicat

în

România, printre țările cu cele mai mici alocări bugetare din Europa pentru pensii, alocații și șomaj România se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce privește alocarea cheltuielilor pentru protecție socială, arată Monitorul Social, proiect al Fundației Friedrich Ebert România. Datele oficiale cele mai recente din 2023 privind cheltuielile totale ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea