Cum va fi vremea de Crăciun 2020 și Anul Nou 2021. Prognoza meteo pentru perioada 21 decembrie – 3 ianuarie
Cum va fi vremea de Crăciun 2020 și vremea Anul Nou 2021. Prognoza meteo pentru perioada 21 decembrie – 3 ianuarie
Pentru perioada 21 decembrie – 3 ianuarie, vremea va fi predominant calduroasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, conform Administrației Naționale de Meteorologie.
Oamenii care doresc să-și petreacă vacanța la munte ar trebui să știe că, în jurul Crăciunului, temperaturile vor oscila între 0 și 4 grade Celsius, iar în jurul anului nou vor fi negative.
Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun
Banat
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioada, după primele două zile ale intervalului de prognoza, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 12 grade pe 23 și 24 decembrie. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, spre 3 grade pe 26 și 27 decembrie, pentru că ulterior să marcheze o nouă creștere și să fie situate, în medie, între 4 și 6 grade în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi în creștere în prima săptămână, apoi va scădea.
Astfel, temperaturile minime vor fi de aproximativ 1 grad, în medie, la începutul intervalului, vor atinge 6..7 grade pe 25 decembrie, apoi vor scădea accentuat, spre -3…-2 grade pe 27 și 28 decembrie, iar între 29 decembrie și 3 ianuarie, minimele termice vor fi de -1…0 grade.
Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi relativ ridicată începând cu 22 decembrie, dar acestea vor fi mai extinse că arie și, posibil, mai însemnate cantitativ pe 24 și 25 decembrie.
Crișana
În intervalul 20 – 24 decembrie vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioada, iar media temperaturilor maxime va crește de la 6 până la 10 grade. Apoi, vremea se va răci, astfel încât, pe 26 și 27 decembrie, media termică diurnă va fi de aproximativ 2 grade. Ulterior, o nouă tendința de încălzire, va determina valori ale temperaturilor maxime ce se vor situa între 3 și 6 grade, în intervalul 28 decembrie – 3 ianuarie. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară și se va caracteriza, la început, prin valori medii în jurul a 0 grade, apoi în creștere, spre 6…7 grade pe 25 decembrie. Ulterior, răcirea vremii va determina scăderea spre o medie termică de -4 grade pe 27 decembrie, pentru că între 29 decembrie și 3 ianuarie să se înregistreze temperaturi nocturne de -2 … 0 grade, în medie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantiativ pe 24 și 25 decembrie.
Transilvania
În primele două zile, vremea va fi relativ apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a maximelor diurne de aproximativ 3 grade și a minimelor nocturne de -4…-3 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire care va determina, pe 25 decembrie, înregistrarea unor valori medii de 9…10 grade, ziua și 4 grade, noaptea. Răcirea ulterioară a vremii, destul de accentuată, va conduce la maxime diurne de 0…1 grad și minime nocturne de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie. Iar din 29 decembrie și până pe 3 ianuarie,
vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic, cu temperaturi maxime de 2….4 grade și minime de -4…-3 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar pe 25 decembrie acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse.
Maramureș
Vremea se va încălzi în primele zile, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 4 până la 9 grade, iar cea a minimelor de la -1 până la 5…6 grade, între 21 și 24 decembrie. Apoi vremea se va răci accentat, iar pe 26 și 27 decembrie vor fi maxime termice de 1 grad și minime de -5 grade, în medie. Ulterior, regimul termic va marca o nouă creștere, iar între 28 decembrie și 3 ianuarie vor fi medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade și ale celor nocturne de aproximativ -2 grade.
Vor fi precipitații aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoza, dar acestea vor fi mai extinse că arie și mai însemnate cantitativ în intervalul 23 – 25 decembrie.
Moldova
Vremea se va încălzi treptat în primele 4 zile, devenind deosebit de caldă pentru această perioada din an pe 24 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…2 grade și minime în jurul a -4 grade. Între 28 decembrie și 3 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3…5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a două săptămâni, dar mai ales în intervalul 23 – 27 decembrie, când izolat pot fi însemnate
cantitativ.
Dobrogea
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioada din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5…6 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -1 grad. Între 28 decembrie și 3 ianuarie, cu mici oscilații de la o zi la altă, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 6…9 grade, iar a celor minime de 2…3 grade.
Temporar vor fi precipitții mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoza, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.
Muntenia
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioada din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -3 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la altă, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade și a minimelor de -2…0 grade.
Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoza, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.
Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou
Oltenia
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioada din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 12…13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…3 grade și minime în jurul a -2 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la altă, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 4…6 grade și a minimelor de -2…-1 grad.
Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoza, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.
La munte
Intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic caracterizat prin valori termice negative, de -2…-1 grad, ziua și -6 grade, noaptea. Apoi vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 25 decembrie vor fi valori termice maxime de 4 grade și minime de 0 grade. Un proces de răcire va surveni ulterior și va conduce, pe 26 – 27 decembrie, la înregistrarea unei medii termice diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10 grade. Între 28 decembrie și 3 ianuarie vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime de -2…0 grade și a celor minime de -7…-6 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar în intervalul 24-26 decembrie acestea vor fi, local, mai însemnate cantitativ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | O localnică din Apuseni duce mai departe, cu migală și suflet, povestea unei așezări din Alba: Străicuța de Sălciua, tradiția care se păstrează, nu se fabrică
O localnică din Apuseni duce mai departe, cu migală și suflet, povestea unei așezări din Alba: Străicuța de Sălciua, tradiția care se păstrează, nu se fabrică Ileana Bolog, o localnică de 59 de ani din Sălciua, duce mai departe tradiția așezării din Apuseni și țese străicuțe, specifice portului sălciuănesc. Născute din experiența și înțelepciunea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Actualitateacum 3 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum 4 zile
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica