Cum să te îngrijeşti pe timpul rece

În anotimpul rece pielea este mai sensibilă şi are nevoie de mai multă protecţie. Din cauza expunerii la temperaturi scăzute, pielea corpului şi a feţei, părul, unghiile şi mâinile trebuie mult mai bine îngrijite.
lPentru mâini – Foloseşte un scrub cu zaţ sau cafea măcinată şi ulei de măsline aproximativ de 2 ori pe săptămână şi o mască hidratantă făcută dintr-un cartof fiert şi 2 linguri de smântână.
lPentru păr – Aplică săptămânal fie o mască compusă din ou şi ulei de măsline, fie o mască obţinută dintr-un ou şi 2 linguri de gaz. Gazul are o influenţă benefică asupra părului, reducând căderea sa şi ajutând la regenerarea firului de păr. De asemenea, înainte de baie, poţi aplica pe suprafaţa firului de păr zaţ de cafea sau, pentru un plus de strălucire te poţi clăti cu oţet.
lPentru corp – Foloseşte un scrub cu ulei de măsline şi zaţ de cafea (sau cafea/târâţe/mălai) pentru a elimina celulele moarte, dar şi pentru a scoate la suprafaţă firele de păr. Ulterior, după duş, aplică ulei de măsline pe suprafaţa corpului şi lasă-l să acţioneze asupra pielii pentru aproximativ 15 minute.
lPentru faţă – Aplică un scrub cu ulei de măsline şi zaţ de cafea/cafea/ mălai/tărâţe sau mălai şi miere de albine. Şi masca pe bază de ou poate fi însă la fel de eficientă.
lPentru unghii – Pentru unghii frumoase şi strălucind de sănătate, tratamentul pe bază de ulei de ricin, ulei de măsline sau vitamina A timp de 10 zile consecutiv poate face minuni.
lPentru călcâie – Foloseşte unul din scrub-urile menţionate mai sus, combinându-l cu crema hidratantă pe care o foloseşti în mod frecvent.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419