Cum să îți protejezi copiii pe internet. Ministerul Comunicațiilor a lansat un ghid despre siguranța digitală
În speranța că va mai limita riscurile, ministerul Comunicațiilor, împreună cu UNICEF, încearcă să-i învețe pe părinți cum să-și protejeze copiii în mediul online. România are internet de mare putere, cum puține țări din lume mai au. Dar și sute de copii care au acces nelimitat la tehnologia modernă. Iar răufăcătorii profită din plin de asta și transmit pe internet momentele în care îi abuzează pe micuți.
Pe internet, pericolele pândesc la fiecare click. Copiii recunosc că, de multe ori, sunt abordați de persoane necunoscute atunci când se joacă online.
Cei mici încep să îi considere prieteni, iar după săptămâni de discuții, le trimit fotografii. Sunt apoi șantajați și ajung de multe ori să fie exploatați sexual în mediul online.
Un studiu UNICEF arată că, la nivel mondial, 1 din 3 utilizatori de internet are sub 18 ani. Specialiștii organizației au descoperit că peste 90% din adresele URL care au facilitat abuzul sexual în rândul copiilor sunt din Olanda, Statele Unite, Rusia, Franța și Canada.
Ministerul Comunicațiilor a făcut un ghid prin care îi învață pe părinți cum să-și protejeze copiii de pericolele din online.
Specialiștii în securitatate spun că telefoanele inteligente fac ca cei mici să nu poată fi supravegheați atunci când stau pe internet.
Sursa: stiri.tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până în vara anului 2025
Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până în vara anului 2025 Miercuri, 18 decembrie 2024, Guvernul României, a prelungit măsura privind plafonarea adaosului la alimentele de bază, potrivit anunțului purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Citește și: Tarifele polițelor RCA, plafonate până în primăvara anului 2025 „Mă refer mai întâi la lista […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci