Cum să îți protejezi copiii pe internet. Ministerul Comunicațiilor a lansat un ghid despre siguranța digitală
În speranța că va mai limita riscurile, ministerul Comunicațiilor, împreună cu UNICEF, încearcă să-i învețe pe părinți cum să-și protejeze copiii în mediul online. România are internet de mare putere, cum puține țări din lume mai au. Dar și sute de copii care au acces nelimitat la tehnologia modernă. Iar răufăcătorii profită din plin de asta și transmit pe internet momentele în care îi abuzează pe micuți.
Pe internet, pericolele pândesc la fiecare click. Copiii recunosc că, de multe ori, sunt abordați de persoane necunoscute atunci când se joacă online.
Cei mici încep să îi considere prieteni, iar după săptămâni de discuții, le trimit fotografii. Sunt apoi șantajați și ajung de multe ori să fie exploatați sexual în mediul online.
Un studiu UNICEF arată că, la nivel mondial, 1 din 3 utilizatori de internet are sub 18 ani. Specialiștii organizației au descoperit că peste 90% din adresele URL care au facilitat abuzul sexual în rândul copiilor sunt din Olanda, Statele Unite, Rusia, Franța și Canada.
Ministerul Comunicațiilor a făcut un ghid prin care îi învață pe părinți cum să-și protejeze copiii de pericolele din online.
Specialiștii în securitatate spun că telefoanele inteligente fac ca cei mici să nu poată fi supravegheați atunci când stau pe internet.
Sursa: stiri.tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Uși deschise… în afară pentru șefii spitalelor. Ministru: „Îi rog pe managerii de spitale care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se face”
Uși deschise… în afară pentru șefii spitalelor. Ministru: „Îi rog pe managerii de spitale care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se face” „Îi rog pe managerii care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se […]
Premierul Bolojan despre pachetul de măsuri din domeniul sanitar: „Multe spitale există în primul rând pentru cei care lucrează în ele, pentru a le asigura salariile, și mult mai puțin pentru pacienți”
Premierul Bolojan despre pachetul de măsuri din domeniul sanitar: „Multe spitale există în primul rând pentru cei care lucrează în ele, pentru a le asigura salariile, și mult mai puțin pentru pacienți” Premierul Ilie Bolojan și ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, au anunțat, luni, 21 iulie 2025, într-o conferință de presă comună, un pachet de măsuri […]
DEFINITIVAT 2025: Rezultatele finale indică o creştere cu 3,87% a numărului de candidaţi promovaţi
DEFINITIVAT 2025: Rezultatele finale indică o creştere cu 3,87% a numărului de candidaţi promovaţi Rezultatele finale ale examenului de definitivat 2025 indică o creştere cu 3,87% a numărului de candidaţi promovaţi după soluţionarea contestaţiilor. Concret, au promovat 69,24% dintre cadrele didactice care au susţinut examenul, iar 45 de candidaţi au obţinut nota maximă. În contrapartidă, […]