Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum să îți protejezi copiii pe internet. Ministerul Comunicațiilor a lansat un ghid despre siguranța digitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În speranța că va mai limita riscurile, ministerul Comunicațiilor, împreună cu UNICEF, încearcă să-i învețe pe părinți cum să-și protejeze copiii în mediul online. România are internet de mare putere, cum puține țări din lume mai au. Dar și sute de copii care au acces nelimitat la tehnologia modernă. Iar răufăcătorii profită din plin de asta și transmit pe internet momentele în care îi abuzează pe micuți.

Pe internet, pericolele pândesc la fiecare click. Copiii recunosc că, de multe ori, sunt abordați de persoane necunoscute atunci când se joacă online.

Cei mici încep să îi considere prieteni, iar după săptămâni de discuții, le trimit fotografii. Sunt apoi șantajați și ajung de multe ori să fie exploatați sexual în mediul online.

Un studiu UNICEF arată că, la nivel mondial, 1 din 3 utilizatori de internet are sub 18 ani. Specialiștii organizației au descoperit că peste 90% din adresele URL care au facilitat abuzul sexual în rândul copiilor sunt din Olanda, Statele Unite, Rusia, Franța și Canada.

Ministerul Comunicațiilor a făcut un ghid prin care îi învață pe părinți cum să-și protejeze copiii de pericolele din online.

Specialiștii în securitatate spun că telefoanele inteligente fac ca cei mici să nu poată fi supravegheați atunci când stau pe internet.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea