Cum să îți faci un alt act de identitate, în cazul pierderii buletinului
Cum să îți faci un alt act de identitate, în cazul pierderii buletinului
În cazul unui buletin pierdut, primul pas pe care va trebui să îl faci va fi să te prezinţi la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor în termen de 24 de ore pentru a anunţa pierderea actului de identitate.
De asemenea, vă mai fi nevoie să completezi o declaraţie pe propria răspundere în care confirmi faptul că nu mai ai actul de identitate.
Totodată, va fi necesar să ai la tine un alt document oficial care îţi va certifica identitatea. Poţi avea un paşaport sau cartea de alegător, ideal ca unul dintre acestea să aibă o poză recentă.
După completarea declaraţiei pe proprie răspundere, autorităţile declară acel buletin pierdut nul, pentru ca actul de identitate să nu fie folosit în scopuri ilegale în cazul în care este găsit de alte persoane.
Citește și: Buletin fără domiciliu: Cum poţi avea un act de identitate dacă nu ai o locuinţă
În cazul în care ţi-ai pierdut actul de identitate în afara României, va fi necesar să te prezinţi la cel mai apropiat consulat şi să ai la tine alte acte ce pot dovedi identitatea ta.
Cei de la oficiul consular îţi vor elibera un titlu de călătorie care te va ajuta până la întoarcerea în ţară. După aceea, vei avea nevoie de actele de mai jos pentru a îţi elibera un nou buletin. Nu uita nici de declaraţia pentru buletin pierdut, în care confirmi pierderea actului de identitate.
Acte necesare pentru a îţi face un nou buletin: certificat de naştere (original şi copie); certificat de naştere al copilului minor, cu vârsta sub 14 ani (original şi copie); certificat ce căsătorie – dacă este cazul – (original şi copie); hotărâre de divorţ – dacă este cazul – (original şi copie); certificat de deces al soţiei/soţului – dacă este cazul – (original şi copie); documente ce pot face dovada adresei de domiciliu (original şi copie); document ce poate certifica identitatea – paşaport, permis de conducere etc. – (original şi copie); dovadă care ţi-a fost eliberată atunci când ai reclamat pierderea sau furtul actului de identitate; taxa unică pentru eliberarea actului de identitate – 7 lei.
Menţionăm faptul că taxa unică pentru eliberarea actului de identitate se poate plăti la ghişeul unde depui actele pentru noul buletin, CEC Bank sau la orice oficiu al Poştei Române.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, comparație între Elon Musk și Marcel Ciolacu: „Noi și când copiem o idee bună de la alții o facem prost”
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, comparație între Elon Musk și Marcel Ciolacu: „Noi și când copiem o idee bună de la alții o facem prost” Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie la Universitatea Româno-Americană și Director al Centrului de Economie Politică și Afaceri “Murray Rothbard” din cadrul URA, afirmă, cu referire la România, că „noi și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Actualitateacum o zi
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Actualitateacum 5 zile
La ce distanță față de terenul vecinilor poți planta un copac: Când și ce poți planta pe limita proprietătii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum 3 zile
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui