Cum să folosești resturile de mâncare rămase după Paște. Ce poți face cu drobul de miel, friptura, cozonacul sau ouăle fierte. Câteva idei de ”reciclare”
Mâncarea din abundență, pregătită de sărbători, ajunge de cele mai multe ori să nu fie consumată, iar o mare parte din bucatele gătite ajung la coșul gunoi. Pentru a nu face risipă, iată câteva idei de reciclare a resturilor de mâncare de la masa de Paște. Drboul de miel, ouăle fierte, friptura, cozonacul, toate poti fi folosite ca ingrediente la alte preparate culinare.
Ce faci cu cozonacul care s-a intarit
Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.
Ce poti face cu ouale fierte
Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.
Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.
Cum poti refolosi resturile de friptura
Taie friptura in bucatele mici si adaug-o in salata boeuf sau chiar intr-o salata de cruditati. O mai poti toca si folosi pentru chiftele, chiar daca este deja gatita. O alta reteta la care poti folosi resturile de friptura este musacaua. Nici varza a la Cluj nu poate fi absenta de pe lista preparatelor delicioase care contin resturi de carne.
Ce faci cu ramasitele de drob
Desi acest preparat este mai pretentios, nu este imposibil de reciclat. La fel ca pe resturile de friptura, il poti refolosi pentru a imbogati salatele proaspete sau il poti transforma in chiftele, mai ales ca este deja maruntit.
Cum poti refolosi cartofii fierti sau inabusiti
Indiferent daca acestia sunt fierti, copti, nature, inabusiti sau pregatiti la cuptor, cartofii pot fi refolositi, dupa caz, in salate, ii poti transforma in piure sau chiar in bulete de cartofi, care sunt atat de delicioase si de crocante.
Sursa: ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
10 iunie | Ziua Parașutiștilor Militari: Cum a luat naștere prima Companie An de an, la data de 10 iunie, este marcată Ziua Parașutiștilor Militari. Pe 10 iunie 1941 era înfiinţată, pe lângă Centrul de Instrucţie al Aeronauticii, Şcoala de Paraşutişti, denumită ulterior Compania de Paraşutişti. Aceasta a fost dislocată la Popeşti-Leordeni, în cadrul Flotilei […]
8 IUNIE – Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea. Tradiții și superstiții Conform calendarului ortodox, duminica aceasta, 8 iunie, se celebrează Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoare care are loc în fiecare an, la 50 de zile după Paște. O veche credință populară spune că Rusaliile sunt spiritele morților care după ce au părăsit mormintele în […]
Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt
TRADITII si OBICEIURI de RUSALII. Sărbătoarea Rusaliilor este celebrată în aceeaşi zi cu Pogorârrea Duhului Sfânt, fiind o sărbătoare populară, dedicată cu precădere spiritelor morţilor. Obiceiuri de Rusalii În credinţa populară, Rusaliile sunt spiritele morţilor care au părăsit mormintele şi locuiesc în preajma izvoarelor. Se spune că aceia care le aud cântecele îşi pierd minţile […]