Cum să folosești resturile de mâncare rămase după Paște. Ce poți face cu drobul de miel, friptura, cozonacul sau ouăle fierte. Câteva idei de ”reciclare”
Mâncarea din abundență, pregătită de sărbători, ajunge de cele mai multe ori să nu fie consumată, iar o mare parte din bucatele gătite ajung la coșul gunoi. Pentru a nu face risipă, iată câteva idei de reciclare a resturilor de mâncare de la masa de Paște. Drboul de miel, ouăle fierte, friptura, cozonacul, toate poti fi folosite ca ingrediente la alte preparate culinare.
Ce faci cu cozonacul care s-a intarit
Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.
Ce poti face cu ouale fierte
Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.
Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.
Cum poti refolosi resturile de friptura
Taie friptura in bucatele mici si adaug-o in salata boeuf sau chiar intr-o salata de cruditati. O mai poti toca si folosi pentru chiftele, chiar daca este deja gatita. O alta reteta la care poti folosi resturile de friptura este musacaua. Nici varza a la Cluj nu poate fi absenta de pe lista preparatelor delicioase care contin resturi de carne.
Ce faci cu ramasitele de drob
Desi acest preparat este mai pretentios, nu este imposibil de reciclat. La fel ca pe resturile de friptura, il poti refolosi pentru a imbogati salatele proaspete sau il poti transforma in chiftele, mai ales ca este deja maruntit.
Cum poti refolosi cartofii fierti sau inabusiti
Indiferent daca acestia sunt fierti, copti, nature, inabusiti sau pregatiti la cuptor, cartofii pot fi refolositi, dupa caz, in salate, ii poti transforma in piure sau chiar in bulete de cartofi, care sunt atat de delicioase si de crocante.
Sursa: ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
7 decembrie: Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile. Primul zbor comercial a avut loc la 1 ianuarie 1914
7 decembrie: Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile. Primul zbor comercial a avut loc la 1 ianuarie 1914 Aviaţia civilă a deschis noi pieţe, noi posibilităţi pentru afaceri, turism şi contactele interumane, potenţialul zborurilor comerciale de a aduce schimbări economice şi sociale fiind aproape nelimitat, odată primul zbor comercial. Inteligența artificială are un rol esențial în […]
Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae, cel care și-a dat moștenirea pentru a-i ajuta pe nevoiași
Tradiții și obiceiuri de Mos Nicolae, cel care și-a dat moștenirea pentru a-i ajuta pe nevoiași Obiceiuri si traditii de Sfantul Nicolae • Obiceiurile de Mos Nicoale sunt consemnate în traditia occidentală, precum și în tradiția românească. Sfântul Nicolae este sărbătorit în 6 decembrie, fiind supranumit și ”Făcătorul de minuni”, patron al Greciei. El este […]
6 decembrie: Creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor și apărătorul credinței ortodoxe
6 decembrie: Creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor și apărătorul credinței ortodoxe Astăzi este prăznuit Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi. Aproximativ 800.000 de români, dintre care peste 510.000 bărbaţi şi peste 280.000 femei, îşi sărbătoresc ziua de nume. Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut pe vremea împăraților Dioclețian (284-305) […]