Cum să folosești resturile de mâncare rămase după Paște. Ce poți face cu drobul de miel, friptura, cozonacul sau ouăle fierte. Câteva idei de ”reciclare”
Mâncarea din abundență, pregătită de sărbători, ajunge de cele mai multe ori să nu fie consumată, iar o mare parte din bucatele gătite ajung la coșul gunoi. Pentru a nu face risipă, iată câteva idei de reciclare a resturilor de mâncare de la masa de Paște. Drboul de miel, ouăle fierte, friptura, cozonacul, toate poti fi folosite ca ingrediente la alte preparate culinare.
Ce faci cu cozonacul care s-a intarit
Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.
Ce poti face cu ouale fierte
Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.
Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.
Cum poti refolosi resturile de friptura
Taie friptura in bucatele mici si adaug-o in salata boeuf sau chiar intr-o salata de cruditati. O mai poti toca si folosi pentru chiftele, chiar daca este deja gatita. O alta reteta la care poti folosi resturile de friptura este musacaua. Nici varza a la Cluj nu poate fi absenta de pe lista preparatelor delicioase care contin resturi de carne.
Ce faci cu ramasitele de drob
Desi acest preparat este mai pretentios, nu este imposibil de reciclat. La fel ca pe resturile de friptura, il poti refolosi pentru a imbogati salatele proaspete sau il poti transforma in chiftele, mai ales ca este deja maruntit.
Cum poti refolosi cartofii fierti sau inabusiti
Indiferent daca acestia sunt fierti, copti, nature, inabusiti sau pregatiti la cuptor, cartofii pot fi refolositi, dupa caz, in salate, ii poti transforma in piure sau chiar in bulete de cartofi, care sunt atat de delicioase si de crocante.
Sursa: ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]