Cum să folosești resturile de mâncare rămase după Paște. Ce poți face cu drobul de miel, friptura, cozonacul sau ouăle fierte. Câteva idei de ”reciclare”
Mâncarea din abundență, pregătită de sărbători, ajunge de cele mai multe ori să nu fie consumată, iar o mare parte din bucatele gătite ajung la coșul gunoi. Pentru a nu face risipă, iată câteva idei de reciclare a resturilor de mâncare de la masa de Paște. Drboul de miel, ouăle fierte, friptura, cozonacul, toate poti fi folosite ca ingrediente la alte preparate culinare.
Ce faci cu cozonacul care s-a intarit
Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.
Ce poti face cu ouale fierte
Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.
Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.
Cum poti refolosi resturile de friptura
Taie friptura in bucatele mici si adaug-o in salata boeuf sau chiar intr-o salata de cruditati. O mai poti toca si folosi pentru chiftele, chiar daca este deja gatita. O alta reteta la care poti folosi resturile de friptura este musacaua. Nici varza a la Cluj nu poate fi absenta de pe lista preparatelor delicioase care contin resturi de carne.
Ce faci cu ramasitele de drob
Desi acest preparat este mai pretentios, nu este imposibil de reciclat. La fel ca pe resturile de friptura, il poti refolosi pentru a imbogati salatele proaspete sau il poti transforma in chiftele, mai ales ca este deja maruntit.
Cum poti refolosi cartofii fierti sau inabusiti
Indiferent daca acestia sunt fierti, copti, nature, inabusiti sau pregatiti la cuptor, cartofii pot fi refolositi, dupa caz, in salate, ii poti transforma in piure sau chiar in bulete de cartofi, care sunt atat de delicioase si de crocante.
Sursa: ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 octombrie 1754 se inaugurau primele scoli din Blaj: Orașul va deveni centrul învățământului românesc din Transilvania
21 octombrie 1754 se inaugurau primele scoli din Blaj: Orașul va deveni centrul învățământului românesc din Transilvania Pe 21 octombrie 1754 se inaugurau primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu. Din acest moment, Blajul va deveni centrul invatamantului romanesc din Transilvania.” Blajul a devenit, începând din secolul al XVI-lea, centrul învăţământului românesc din […]
21 octombrie – Sfinţii Mărturisitori Ardeleni, care au luptat împotriva impunerii confesiunii greco-catolice
21 octombrie – Sfinţii Mărturisitori Ardeleni, care au luptat împotriva impunerii confesiunii greco-catolice Sfinţii Mărturisitori Ardeleni sunt prăznuiţi pe 21 octombrie. Aceştia sunt: Visarion Sarai, Sofronie şi Oprea Miclăuş, canonizaţi în 1955 şi preoţii Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, canonizaţi în 1992. Au luptat împotriva impunerii confesiunii Greco-catolice. Visarion Sarai s-a născut […]
Bucuria lucrurilor simple în turism. Garofița Râpei Roșii Au trecut ceva ani de la începuturile colaborării mele cu câțiva oameni foarte pasionați de domeniile lor de activitate pentru a aduce în turism lucruri pe care le-am considerat foarte valoroase și cu un mare potențial pentru a dezvolta experiențe turistice unice. Ideea de bază a fost […]