Cum puteți economisi bani, în 2016? Respectați următorii 6 pași!
Dacă unul dintre obiectivele dumneavoastră în noul an este să economisiți niște bani, încercați să respectați următoarele 6 sfaturi:
Primul pas pentru a economisi bani este de a calcula cheltuielile lunare. Timp de o lună, notați orice cheltuială, iar la sfârşitul lunii nu trebuie decât să le împărțiți pe categorii şi să calculați totalul pentru fiecare zonă de cheltuieli.
2. Asigurați-vă un buget
După ce calculați cum se împart veniturile într-o lună, puteți face un buget pentru a vă acoperi cheltuielile curente şi un fond de rezervă pentru cheltuieli urgente, precum reparaţia autoturismului sau înlocuirea maşinii de spălat.
3. Faceți un plan de economisire
Având în vedere veniturile şi cheltuielile lunare, stabiliți o sumă pe care să o puneți deoparte în fiecare lună.
4. Stabiliți-vă obiective
Obiectivele ar putea fi, de exemplu, o vacanţă într-o ţară exotică, o maşină nouă sau redecorarea locuinţei. Calculați care ar fi costurile şi vedeți în cât timp puteți aduna banii.
5. Stabiliți priorităţile
Oamenii au priorităţi diferite, iar asta înseamnă că trebuie să decideți ce e cel mai important pentru dumneavoastră: vacanţa exotică, maşina nouă sau redecorarea locuinţei? Dacă aveți mai multe planuri, trebuie să economisiți în paralel pentru fiecare, însă pentru cel pe care îl considerați prioritar trebuie să puneți mai mulţi bani deoparte.
6. Urmăriți evoluţia economiilor
Dacă obiectivele dumneavoastră sunt pe termen scurt, de până în şase luni, atunci nu prea are sens să puneți banii într-un depozit bancar. Ca să vă ambiţioneze şi mai mult, puteți să-i puneți într-un borcan, astfel încât să vedeți cum se adună bancnotele de la o săptămână la alta. În felul acesta vă puteți implica şi copiii să economisească, pentru că şi lor le va plăcea să vadă cu ochii lor cum se adună banii. (Z.U.)
Sursa: gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]