Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cum puteți economisi bani, în 2016? Respectați următorii 6 pași!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă unul dintre obiectivele dumneavoastră în noul an este să economisiți niște bani, încercați să respectați următoarele 6 sfaturi:

pusculita1. Stabiliți-vă cheltuielile

Primul pas pentru a economisi bani este de a calcula cheltuielile lunare. Timp de o lună, notați orice cheltuială, iar la sfârşitul lunii nu trebuie decât să le împărțiți pe categorii şi să calculați totalul pentru fiecare zonă de cheltuieli.

2. Asigurați-vă un buget

După ce calculați cum se împart veniturile într-o lună, puteți face un buget pentru a vă acoperi cheltuielile curente şi un fond de rezervă pentru cheltuieli urgente, precum reparaţia autoturismului sau înlocuirea maşinii de spălat.

3. Faceți un plan de economisire

Având în vedere veniturile şi cheltuielile lunare, stabiliți o sumă pe care să o puneți deoparte în fiecare lună.

4. Stabiliți-vă obiective

Obiectivele ar putea fi, de exemplu, o vacanţă într-o ţară exotică, o maşină nouă sau redecorarea locuinţei. Calculați care ar fi costurile şi vedeți în cât timp puteți aduna banii.

5. Stabiliți priorităţile

Oamenii au priorităţi diferite, iar asta înseamnă că trebuie să decideți ce e cel mai important pentru dumneavoastră: vacanţa exotică, maşina nouă sau redecorarea locuinţei? Dacă aveți mai multe planuri, trebuie să economisiți în paralel pentru fiecare, însă pentru cel pe care îl considerați prioritar trebuie să puneți mai mulţi bani deoparte.

6. Urmăriți evoluţia economiilor

Dacă obiectivele dumneavoastră sunt pe termen scurt, de până în şase luni, atunci nu prea are sens să puneți banii într-un depozit bancar. Ca să vă ambiţioneze şi mai mult, puteți să-i puneți într-un borcan, astfel încât să vedeți cum se adună bancnotele de la o săptămână la alta. În felul acesta vă puteți implica şi copiii să economisească, pentru că şi lor le va plăcea să vadă cu ochii lor cum se adună banii. (Z.U.)

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea