Cum putem avea cea mai bună conexiune la internet? Cât de des să oprim routerul şi la ce înălţime trebuie amplasat pentru un semnal WiFi mai bun
Cum putem avea cea mai bună conexiune la internet? Cât de des să oprim routerul şi la ce înălţime trebuie amplasat pentru un semnal WiFi mai bun
Specialiștii recomandă ca routerul să fie oprit și repornit măcar o dată la două luni, și totodată, contează și înălțimea la care acesta este poziționat.
O conexiune slabă la WiFi ne poate enerva la culme, dar există mai multe trucuri care te pot ajuta în acest sens. Printre ele se numără și un secret pe care nu îl știu cei mai mulți utilizatori, deși unii experţi îl recomandă. Este vorba despre oprirea și repornirea routerului. Dacă te întrebi cât de des trebuie să îți oprești routerul WiFi, IT-iştii recomandă măcar o dată pe lună.
E important de ştiut că oprirea și repornirea routerului WiFi nu e același lucru cu resetarea dispozitivului. Prin această funcție, restabilești setările din fabrică ale dispozitivului.
Pentru a opri routerul, trebuie să îl scoți din priză și să aștepți în jur de 15 secunde pentru a-l băga înapoi. De aici, mai trebuie să aștepți câteva minute înainte să îl pornești iar. Așteaptă ca toate luminile de pe router să devină verzi.
Astfel, ai reușit să oprești și să repornești dispozitivul. Din acest punct, va începe să testeze conexiunea la Internet. Dacă routerul tău e legat de o aplicație, o poți folosi pe aceasta pentru a-l opri și reporni. Ca urmare, vei avea parte de o conexiune mai rapidă, dacă te întrebi de câte ori trebuie să oprești routerul WiFi. Mai mult, prin această tehnică, poți opri supraîncălzirea dispozitivului.
La ce înălțime trebuie să stea routerul pentru un semnal puternic
Experții te sfătuiesc să poziționezi routerul cât mai sus în camera în care îl ții. Astfel, vei avea cea mai bună șansă să primești un semnal puternic în mai multe locuri din casă. Dacă apelezi la această soluție, există șanse mai mari ca gadget-urile tale să se conecteze mai ușor la Internet. „Recomandăm să pui routerul la o înălțime de 1.5 – 2.1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte,” recomandă experții Ritter Communications, din SUA, ce sfătuiesc unde să ții routerul WiFi, scrie useit.ro.
„Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare,” au continnuat aceștia. Așa că cea mai mare greșeală e să lasă routerul WiFi într-un colț pe podea, în spatele unor obiecte, fără să te gândești la ce înălțime trebuie să-l ții.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Stagiul complet de cotizare în noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, majorat pentru anumite categorii de pensionari. Sindicatele anunță proteste
Stagiul complet de cotizare în noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, majorat pentru anumite categorii de pensionari. Sindicatele anunță proteste Pensionarii români primesc o nouă lovitură și se confruntă cu un nou dezastru. Vârstnicii sunt profund nemulțumiți de faptul că nu le mai este recunoscut stagiul complet de cotizare, iar […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate10 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii15 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii