Rămâi conectat

Actualitate

Cum putem avea cea mai bună conexiune la internet? Cât de des să oprim routerul şi la ce înălţime trebuie amplasat pentru un semnal WiFi mai bun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum putem avea cea mai bună conexiune la internet? Cât de des să oprim routerul şi la ce înălţime trebuie amplasat pentru un semnal WiFi mai bun

Specialiștii recomandă ca routerul să fie oprit și repornit măcar o dată la două luni, și totodată, contează și înălțimea la care acesta este poziționat.

O conexiune slabă la WiFi ne poate enerva la culme, dar există mai multe trucuri care te pot ajuta în acest sens. Printre ele se numără și un secret pe care nu îl știu cei mai mulți utilizatori, deși unii experţi îl recomandă. Este vorba despre oprirea și repornirea routerului. Dacă te întrebi cât de des trebuie să îți oprești routerul WiFi, IT-iştii recomandă măcar o dată pe lună.

E important de ştiut că oprirea și repornirea routerului WiFi nu e același lucru cu resetarea dispozitivului. Prin această funcție, restabilești setările din fabrică ale dispozitivului.

Pentru a opri routerul, trebuie să îl scoți din priză și să aștepți în jur de 15 secunde pentru a-l băga înapoi. De aici, mai trebuie să aștepți câteva minute înainte să îl pornești iar. Așteaptă ca toate luminile de pe router să devină verzi.

Astfel, ai reușit să oprești și să repornești dispozitivul. Din acest punct, va începe să testeze conexiunea la Internet. Dacă routerul tău e legat de o aplicație, o poți folosi pe aceasta pentru a-l opri și reporni. Ca urmare, vei avea parte de o conexiune mai rapidă, dacă te întrebi de câte ori trebuie să oprești routerul WiFi. Mai mult, prin această tehnică, poți opri supraîncălzirea dispozitivului.

La ce înălțime trebuie să stea routerul pentru un semnal puternic

Experții te sfătuiesc să poziționezi routerul cât mai sus în camera în care îl ții. Astfel, vei avea cea mai bună șansă să primești un semnal puternic în mai multe locuri din casă. Dacă apelezi la această soluție, există șanse mai mari ca gadget-urile tale să se conecteze mai ușor la Internet. „Recomandăm să pui routerul la o înălțime de 1.5 – 2.1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte,” recomandă experții Ritter Communications, din SUA, ce sfătuiesc unde să ții routerul WiFi, scrie useit.ro.

„Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare,” au continnuat aceștia. Așa că cea mai mare greșeală e să lasă routerul WiFi într-un colț pe podea, în spatele unor obiecte, fără să te gândești la ce înălțime trebuie să-l ții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea