Cum poți scoate bani de la bancomat (ATM) fără cardul bancar? Care este procedura?
Cum poți scoate bani de la bancomat (ATM) fără cardul bancar? Care este procedura?
Multor români li s-a întâmplat să meargă să scoată bani de la bancomat și să constate că au uitat cardul bancar acasă. Puțini sunt însă cei care știu că operațiunea poată fi efectuată chiar și în această situație, cu ajutorul unei aplicații simple.
Retragerea banilor de la bancomat este o procedură extrem de banală pentru majoritatea românilor. Există însă situații în care cei care doresc să scoată bani de la un ATM nu au asupra lor cardul bancar.
Puțini știu însă că retragerea poate fi efectuată și în această situație, cu ajutorul unei aplicații ce trebuie instalată pe telefonul mobil, scrie bugetul.ro
Citește și: Limite impuse de băncile din România în 2025: Câți bani poți retrage de la ATM, zilnic sau per tranzacție
Una dintre cele mai simple metode pentru a retrage bani de la un ATM fără a avea cardul este cea prin intermediul aplicației e-retragerea.
Procedura este rapidă și sigură, permițând accesul la numerar prin intermediul aplicației mobile sau al contului online. Cei care folosesc această metodă trebuie însă să respecte câțiva pași simpli:
Accesează aplicația mobilă a băncii tale sau intră în contul tău personal;
Cum poți scoate bani de la bancomat fără card bancar?
Selectează opțiunea de retragere și alege suma dorită. Aceasta poate varia între 20 și 200 de euro, în funcție de politica băncii;
Primești un cod format din mai multe cifre, care va fi utilizat la bancomat;
Mergi la un bancomat al băncii tale, introduci codul primit și retragi suma solicitată.
O altă metodă simplă prin care se pot retrage bani fără a avea cardul fizic asupra ta este cu ajutorul serviciilor de casierie oferite de agențiile băncilor.
Băncile pot stabili anumite limite pentru cardurile de credit, ele putând fi însă modificate la cerere. În general, unitățile bancare permit retrageri zilnice cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. De asemenea, costurile retragerilor de la ATM-uri variază în funcție de bancă și de tipul cardului.
Comisioanele la bancomat pot aduce costuri neprevăzute celor care retrag bani în acest mod. Astfel, cei care fac retrageri de bani cash trebuie să fie atenți la comisioane dacă folosesc ATM-uri ale altor bănci decât cea emitentă a cardului pe care îl dețin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]
Biserica Ortodoxă Română, poziție reafirmată în legătură cu alegerile prezidențiale 2025: „Ne delimităm de orice act de politică partinică”
Biserica Ortodoxă Română, poziție reafirmată în legătură cu alegerile prezidențiale 2025: „Ne delimităm de orice act de politică partinică” Biserica Ortodoxă Română își reafirmă neutralitatea față de procesul electoral din cadrul alegerilor prezidențiale 2025, subliniind că se delimitează de orice implicare în susținerea publică a candidaților. Citește și: Când pică Rusaliile în 2025: Câte zile […]