Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Cum poți scăpa de grăsimea abdominală cu ajutorul ghimbirului!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Scapă de grăsimea abdominală cu ajutorul ghimbirului!

Un regim alimentar echilibrat şi sănătos, centrat pe un aport caloric potrivit, va fi întotdeauna cea mai bună cale de a-ţi ţine sub control greutatea şi astfel şi acumularea de grăsime.

Dacă eşti deja obez, fă exerciţii fizice pentru a arde mai multe calorii decât consumi şi vei începe să reduci cantitatea de grăsime, deoarece corpul tău trebuie să o descompună şi să o folosească pentru a căpăta energie. Cercetătorii au descoperit şi un aliment care poate reduce ţesutul adipos de pe abdomen: ghimbirul. Ceaiul de ghimbir se bea înainte de fiecare masă, dar şi înainte de culcare pentru accelerarea metabolismului.

Reţetă Ingrediente: rădăcină proaspătă de ghimbir, două căni de apă plată, suc de la o lămâie şi miere. Mod de preparare: se taie ghimbirul în felii şi se adaugă apă călduţă peste el. Se lasă la infuzat 5-10 minute apoi se îndepărtează feliile de ghimbir şi se adaugă 1-2 linguriţe de miere şi/sau zeamă de lămâie.

Beneficiile ghimbirului

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon. Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.

Ceaiul de ghimbir are efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamator, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea