Rămâi conectat

Economie

Cum PĂCĂLEA o bancă românii. A fost obligată prin decizie a ÎCCJ să vireze 230 de milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum PĂCĂLEA o bancă românii. A fost obligată prin decizie a ÎCCJ să vireze 230 de milioane de euro

Grupul bancar austriac Erste a anunţat marţi că va pune deoparte până la 230 de milioane de euro ca rezultat al deciziei instanţei supreme din România legată de activităţile de afaceri ale subsidiarei sale locale BCR Banca pentru Locuinţe, transmite Reuters.

Constituirea acestor provizioane a venit ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la activităţile subsidiarei BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL). Înalta Curte a decis că BCR Banca pentru Locuinţe nu a respectat prevederile legale referitoare la plata unor prime de la stat pentru clienţii sistemul de economisire-creditare (bauspar), informează agerpres.ro.

Această decizie a fost o mare surpriză pentru noi”, a declarat un purtător de cuvânt de la Erste Group, adăugând că BCR Banca pentru Locuinţe va aştepta motivaţia curţii înainte de a decide cum va proceda în viitor pentru a-şi apăra drepturile.

În pofida acestui efect negativ, Erste Group a subliniat că mizează în continuare pe obţinerea unei rentabilităţi a capitalului propriu de peste 11% în anul financiar 2019, graţie rezultatelor operaţionale solide şi performanţelor înregistrate în gestionarea riscurilor în perioada care a trecut de la începutul anului.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a făcut ca acţiunile Erste Group să înregistreze o scădere de 1,94% până la 31,87 euro în jurul orei 08:30 GMT.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, iar 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia).

La sfârşitul anului 2018, Erste Group deţinea active totale în valoare de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro şi avea un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea