Rămâi conectat

Politică Administrație

Cum motivează un primar PNL din județul Alba faptul că a dat ajutoare sociale la 75% din oamenii din sat: „Nu mai fură! Își plătesc și ei un curent, un telefon, o televiziune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei sferturi dintre localnicii satului Silivaș, județul Alba, nu au loc de muncă și nici calificare pentru vreo meserie și trăiesc din ajutorul social. Primarul comunei de care aparține satul a spus că datorită acestor bani în ultimii ani nu a mai fost înregistrat niciun furt.

Satul Silivaș, din comuna Hopârta, are o populație de 316 de locuitori, reprezentând circa 100 de familii, majoritatea de etnie romă. La primărie sunt înregistrate 76 de dosare de ajutoare sociale, dintre care 57 ale unor persoane de etnie romă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Hopârta, Augustin Popa, de la PNL.

”Persoanele acestea care primesc ajutoarele sociale din partea comunității rome nu sunt muncitori calificați. Nu își găsesc loc de muncă, ce mai lucrează sezonier, în zona Ciumbrud, unde se plantează trandafiri și flori. Deocamdată am făcut apeluri pe toate direcțiile, însă nu sunt investitori care să dorească să vină la noi”, a spus Augustin Popa.

Potrivit primarului, ajutoarele sociale sunt în cuantum de 24.000 de lei și variază, de la o familie la alta, în funcție de numărul de copii pe care îi au.

”Le văd de strictă necesitată (n.r. ajutoarele sociale) ținând cont că își plătesc și ei un curent, un telefon, o televiziune. Sunt chiar strictul necesar. Pâinea ce și-o cumpără în fiecare zi (…) Datorită acestor dosare putem spune că nu am avut în ultimii ani niciun fel de furt”, a mai spus Augustin Popa.

Majoritatea celor care primesc ajutoare sociale de stat sunt tineri, însă primarul susține că administrația se poate baza pe ei la munca necesară din comunitate.

”Ne bazăm pe ei pentru munca din comunitate. Curăță podețe, fac ce trebuie. Nu mă pot plânge și nu mai sunt furturile ce au fost odată. Practic nu mai sunt în penitenciare și în ultima perioadă nici scandalurile nu au persistat”, a mai spus primarul din Hopârta.

Pentru cele peste 70 de familii, cu peste 200 de membri, ajutoarele sociale reprezintă singurele venituri. În Hopârta și mai ales în Silivaș nu se înghesuie investitorii, mai ales că localitatea nu are acces la șosea națională, autostradă sau la calea ferată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea