Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a rămas un vârstnic din Alba și bătut și cu banii luați după ce a primit în casă un tânăr „binevoitor”: 3 ani de pușcărie pentru „bunul samaritean”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a rămas un vârstnic din Alba și bătut și cu banii luați după ce a primit în casă un tânăr „binevoitor”: 3 ani de pușcărie pentru „bunul samaritean”

Un tânăr de 33 de ani din Alba a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa de 3 ani de închisoare, după ce, ajutat de o femeie, a jefuit un vârstnic din Cugir. Sentința a fost pronunțată în 18 aprilie 2022.

În actul de sesizare s-a arătat, că la data de 23 iunie 2019, în intervalul orar 01.20-03.20, inculpatul împreună cu inculpata, întâlnind pe o stradă din Cugir pe persoana vătămată, în vârstă de 85 de ani, care se afla sub influența alcoolului și care avea probleme locomotorii, au hotărât să însoțească victima la domiciliu pentru a-i sustrage bani. Sub pretextul că o ajută să se deplaseze, victima a acceptat prounerea, iar după ce au ajuns la apartamentul persoanei vătămate din Cugir, inculpata a rămas cu persoana vătămată într-o cameră, moment în care, inculpatul i-a sustras victimei suma de 5000 de lei din buzunarul unei haine aflate într-un dulap dintr-o altă cameră, precum și un briceag din bucătărie, ieșind din apartament pe casa scării.

Imediat, victima și-a verificat banii, iar după ce a constatat că i-au fost sustrași, a început să strige că va chema poliția. Auzind acestea, coinculpata a încercat să plece de la fața locului, dar a rămas blocată în apartament, iar pentru a-i asigura scăparea, inculpatul a rupt ușa de la intrare moment în care a lovit victima cauzându-i o rană la nivelul capului, a pătruns în apartament, i-a aplicat o palmă peste față victimei, a prins-o de mână pe femeie și au fugit împreună de la locul faptei, împărțind ulterior suma de 5000 de lei sustrasă, inculpata primind suma de 300 de lei.

În defavoarea inculpatului instanţa a reținut urmările faptelor sale cu privire la loviturile aplicate persoanei vătămate, precum şi împrejurarea că aceasta din urmă era o persoana în vârstă, cu dificultăţi de deplasare, respectiv o victimă uşoară pentru inculpat.

Totodată, la individualizarea pedepsei, instanţa va avea în vedere că inculpatul a profitat de naivitatea şi bunătatea persoanei vătămare, care i-a primit în casă în urma rugăminţilor celor doi.

În ceea ce priveşte prejudiciului, instanţa reţine că acesta este unul relativ însemnat, respectiv 5.000 lei şi un briceag, iar din suma de bani sustrasă, persoanei vătămate i-a fost restituită suma de 1.000 lei până în prezent.

Referitor la persoana şi conduita inculpatului, se constată că inculpatul are vârsta de 33 de ani, iar pe tot parcursul urmăririi penale şi al judecăţii acesta s-a sustras procedurilor, deşi au fost efectuate nenumărate demersuri în vederea localizării acestuia pentru a-şi exprima poziţia procesuală sub aspectul acuzaţiilor aduse.

Potrivit fişei de cazier judiciar, inculpatul nu este la primul contact cu legea penală, acesta fiind condamnat în trecut de nenumărate ori, inclusiv pentru fapte contra patrimoniului.

Femeia nu a mai fost trimisă în judecată, deoarece s-a împăcat cu victima, bărbatul de 85 de ani retrăgându-și plângerea.

Sentința poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru inculpat, persoana vătămată și pentru procuror.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea