Rămâi conectat

Actualitate

Cum a prădat un hoț din Alba aceeași casă în zile consecutive: Banii i-a dat pe jocuri de noroc și pentru Revelion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a prădat un hoț din Alba aceeași casă în zile consecutive: Banii i-a dat pe jocuri de noroc și pentru Revelion

După ce a sustras peste 5.000 de euro dintr-o locuință, un bărbat din Alba a fost trimis în judecată. Banii i-a folosit pentru a plăti o datorie la jocuri de noroc și pentru a sărbători Revelionul.

Autorul a intrat de două ori în locuința prădată, în zile consecutive, la sfârșitul lunii decembrie 2022. Astfel, în seara de 28 decembrie 2021, în jurul orei 18.00, Ioan B. a intrat în curtea unei locuințe escaladând gardul împrejmuitor. Apoi folosind un cui a deschis geamul termopan de la cămară, ce se afla în poziția rabatat și a intrat în interior.

Bărbatul a sustras suma de 2.400 de euro, aflată într-o geantă, în lada de sub patul din dormitor. A doua zi, în noaptea de 29 decembrie, în intervalul orar 1.30 – 2.00, hoțul a intrat din nou în imobilul respectiv, prin aceeași modalitate, iar din interiorul locuinței a sustras suma de 2.800 de euro, aflată în două plicuri, tot în lada de sub patul din dormitor.
Poate primi până la 5 ani de închisoare

După ce a fost identificat și chemat la poliție, acesta a recunoscut că a sustras suma totală de 5.200 de euro, pe care, ulterior a schimbat-o în lei. Cu acești bani și-a achitat o datorie în valoare de 17.000 de lei, iar diferența a cheltuit-o la jocuri de noroc, pentru a-și cumpăra haine sau cu ocazia Revelionului.

Recent Judecătoria Blaj a stabilit că rechizitoriul a fost întocmit corect și a validat începerea judecății. Bărbatul riscă între 1 și 5 ani de închisoare.

„Rechizitoriul cuprinde datele prevăzute de art. 328 Cod procedură penală referitoare la faptă, încadrarea juridică, persoana inculpatului, probele şi mijloacele de probă, la actele de urmărire penală efectuate, la trimiterea în judecată şi cheltuielile judiciare. De asemenea, se constată că nu au fost formulate cereri şi excepţii de către inculpat, cu privire la administrarea probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală, termenul stabilit fiind împlinit la această dată, şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate”, se precizează în încheierea pronunțată de magistratul din Blaj.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea