Cum a încercat un șofer prins pe A3, în Alba, cu 197 de km/oră să scape de amendă. Ce motive a invocat acesta
Şoferul a fost surprins cu o viteză de 197 de kilometri pe oră, mai mult cu 57 de kilometri decât viteza legală, pe A3, în judeţul Alba. Petentul a susţinut că, la capitolul obiecţiuni, agentul constatator nu a menţionat decât faptul că „Nu sunt”, nemenţionând nimic din obiecţiunile sale referitoare la condiţiile de trafic, la neprezentarea probei video şi la posibilele erori ale aparatului radar.
Şoferul a completat că i-a comunicat agentului constatator că acest lucru nu este posibil, că a circulat cu o viteză sub limita legală de 130 km/h tot drumul, mai ales că fiind zi de sâmbătă şi sfârşitul perioadei concediilor, traficul era destul de aglomerat. De asemenea, a comunicat faptul că este posibil ca, din cauza traficului aglomerat, aparatul radar să înregistreze eronat viteza autovehiculelor. ”Astfel, faţă de constatările agentului instrumentator, a susţinut că faptele reţinute în procesul verbal de contravenţie nu corespund realităţii. Mai mult, procesul verbal contestat nu indică lizibil datele de identificare ale aparatului radar folosit şi nici condiţiile în care a fost instalat. Petentul contestă faptul că rula cu o asemenea viteză, lucru pe care i l-a comunicat şi agentului constatator, dar acesta nu a ţinut cont de punctul său de vedere. În situaţia de faţă însă este obligatoriu ca intimata să probeze cele menţionate în procesul verbal, nefiind vorba despre o simplă constatare, ci de susţinerea că petentul a circulat cu o viteză de 197 km/h”, a precizat şoferul în acţiunea depusă la instanţa de judecată.
Acesta a fost amendat cu suma de 1.305 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. În final, instanţa a constatat legalitatea procesului verbal de contravenţie şi a respins, în 21 ianuarie 2021, acţiunea şoferului. ”Petentul nu a făcut dovada contrară celor reţinute în procesul verbal de contravenţie atacat, în condiţiile în care nu a înţeles să depună probe pentru a răsturna temeinicia procesului verbal de contravenţie. În consecinţă, fapta petentului, astfel cum a fost reţinută în procesul-verbal contestat şi confirmat prin probatoriul administrat în cauză întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei”, a menţionat instanţa de judecată.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii23 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ