Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Culmea JUSTIȚIEI: Avocată sancționată de instanță pentru absență, în timp ce magistrații protestează pentru pensiile speciale. Poziția Curții de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Astăzi, 05.02.2020, echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a organizat o întâlnire cu decanul Baroului Hunedoara, domnul avocat Cosmin Roncioiu, cu participarea vicepreședintelui UNBR și decan al Baroului Alba, domnul avocat dr. Mihai Baco, pentru analiza situației tensionate apărute la nivelul colaborării profesionale între judecători și avocați la unele instanțe de judecată din județul Hunedoara.

Referitor la incidentul care a stârnit nemulțumirea avocaților din Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia își exprimă regretul cu privire la această situație și speranța că, printr-o mai bună comunicare interprofesională și instituțională, evenimente nedorite de acest fel să poată fi evitate în viitor astfel încât, atât activitatea de judecată, cât și drepturile și interesele justițiabililor să nu fie afectate.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își exprimă înțelegerea și solidaritatea cu doamna avocat față de situația personală delicată prin care trece în acest moment, îi dorește însănătoșire grabnică și o asigură de întreaga considerație față de activitatea profesională desfășurată până în prezent. În același timp, suntem siguri, după valul de susținere exprimat de colegii săi, că aceștia îi vor fi alături în continuare și o vor sprijini în activitatea profesională, până când își va recupera pe deplin capacitatea de muncă.

Referitor la derularea activităților de protest la nivelul instanțelor de judecată echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a discutat cu conducerea Baroului Hunedoara despre demersurile întreprinse la nivelul instanțelor din circumscripție pentru informarea corespunzătoare și unitară a justițiabililor și a profesioniștilor din justiție.

Astfel, în urma întâlnirii din 30.01.2020 a echipei manageriale a Curții de Apel Alba Iulia cu președinții și vicepreședinții tuturor instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, s-a convenit ca toate instanțele să afișeze explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului pe portalurile instanțelor din circumscripție disponibile pe Portalul instanțelor de judecată http://portal.just.ro/ și la toate sălile de judecată.

Prin urmare, ne exprimăm convingerea că după data de 30.01.2020, s-au redus situațiile reclamate de inconsecvență la nivelul completurilor de judecată de la instanțele din circumscripția teritorială și că activitatea instanțelor se va desfășura în continuare pe perioada protestelor într-un mod mai predictibil pentru toți participanții la actul de judecată.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își manifestă în continuare deschiderea spre dialog cu colegii avocați, parteneri indispensabili la înfăptuirea Justiției, pentru găsirea împreună a celor mai bune soluții, în interesul superior al cetățeanului implicat în actul de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Joldes Petru, performanță remarcabilă la Concursul Național  de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”: Elevul de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut mențiune, faza națională

Bogdan Ilea

Publicat

în

Joldes Petru, performanță remarcabilă la Concursul Național  de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”: Elevul de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut mențiune, faza națională La Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, organizat în 16-19 mai la Iași, elevul Joldes Petru, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea