Cuișoarele și beneficiile lor pentru sănătate. Ceaiul preparat din acest condiment parfumat
Cuișoarele și beneficiile lor pentru sănătate. Ceaiul preparat din acest condiment parfumat
În zilele noastre, mestecatul cuișoarelor uscate a devenit o parte a igienei în rândul persoanelor care țin la sănătatea lor. Aflați din acest articol fapte interesante despre această plantă utilă.
Cuișoarele conțin o cantitate mare de eugenol (90-92%), o substanță parfumată care face parte din antiseptice și analgezice, precum și Caryophyllene, o substanță organică cu proprietăți antiinflamatorii. Uleiurile esențiale de cuișoare îmbunătățesc digestia și elimină ambra neplăcută.
Unele persoane mestecă 2 muguri de cuișoare după mese sau înainte de întâlniri. La început îți va fi greu să accepți gustul astringent-amar al cuișoarelor, dar, după trei zile, te vei obișnui.
Proprietățile cuișoarelor sunt următoarele: antiinflamatoare; antibacteriene; antiseptice; antioxidante; antitumorale; antispastice; detoxifiante.
Cuișoarele previn balonarea și formarea gazelor intestinale și îmbunătățesc digestia. Stimulează producerea de enzime și au un efect benefic asupra durerilor de stomac. Cuișoarele acționează la nivelul întregului tract gastrointestinal.
Compușii antiinflamatori și analgezici din compoziția cuișoarelor ajută la reducerea inflamațiilor dentare și calmează durerea. De asemenea, condimentul are și proprietăți antiseptice și contribuie la vindecarea infecției dentare și implicit răspândirea ei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Casa Verde 2025: Buget record pentru program în acest an. Care este valoarea propusă Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că va propune pentru acest an un buget-record de 2,2 miliarde de lei pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care persoanele fizice își pot produce singuri energie din panouri solare. În plus, va demara în […]