Rămâi conectat

Actualitate

Cugirul s-a angajat la Bruxelles să promoveze oficial energiile regenerabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Cugirul a devenit oficial parte activă în lupta globală pentru promovarea energiilor regenerabile. În 29 noiembrie, la Bruxelles, primarul Adrian Teban a semnat Convenţia Primarilor, în prezenţa înalţilor reprezentanţi ai instituţiilor europene, precum şi ai altor peste 400 de edili de oraşe semnatare din Uniunea Europeană. Ceremonia a avut loc la Parlamentul European şi fost organizată de Comisia Europeană, în parteneriat cu Comitetul Regiunilor. Astfel, Cugirul a devenit oficial parte activă în lupta globală pentru promovarea energiilor regenerabile.
Semnând convenţia, Cugirul s-a alăturat efortului a 3061 de oraşe din U.E. de a diminua emisiile de dioxid de carbon cu peste 20% până în anul 2020. În fapt, Convenţia Primarilor reprezintă o iniţiativă ambiţioasă a Comisiei Europene prin care se urmăreşte implicarea şi susţinerea autorităţilor locale în punerea în aplicare a unor politici locale inteligente privind, în primă fază, reducerea consumului energetic, utilizarea energiei durabile şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.
Potrivit primarului Adrian Teban, aderarea la convenţie reprezintă o oportunitate pentru Cugir de a beneficia de experienţa pe care o posedă administraţiile locale ale altor oraşe europene în ceea ce priveşte utilizarea energiilor regenerabile. „Este un domeniu relativ nou, dar care în viitor va sta la baza dezvoltării economice. Se pare că perioada în care resursele energetice erau sigure şi ieftine a luat sfârşit, motiv pentru care tot mai multe autorităţi îşi concentrează eforturile spre utilizarea energiei regenerabile, cum ar fi cea solară şi eoliană. Fiind parte a convenţiei, Cugirul va putea beneficia atât de sprijin informaţional cât şi financiar pentru creşterea eficienţei energetice şi folosirea energiilor regenerabile.”În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia convenţiei, edilul Cugirului a luat parte şi la unele seminarii pe această temă care au prezentat studii de caz, cum ar fi localitatea Malmo, unde un întreg cartier de locuinţe este încălzit cu ajutorul acestor surse nepoluante.
În momentul de faţă Primăria Oraşului Cugir lucrează la întocmirea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă, care va fi înaintat Comisiei Europene şi care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare a localităţii. „Ne propunem să monitorizăm cheltuielile cu energia pe tot ce înseamnă clădiri publice astfel încât până în 2020 să reducem emisiile cu cel puţin 20%”, a precizat primarul Cugirului
Potrivit edilului şef, Adrian Teban, aderarea la această mişcare globală dă şansa Cugirului de a fi pregătit să acceseze fondurile europene care vor fi puse la dispoziţie în anii 2014-2020.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea