Cugir: Protocol de colaborare, pentru promovarea unui program de mediere sanitară
Serviciul Public de Asistenţă Socială din Cugir a primit o solicitare din partea Asociaţiei Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) pentru incheierea unui Protocol de colaborare cu Consiliul Local Cugir. Cererea are la bază implementarea proiectului: ,,Programul de mediere sanitară: Oportunitate de creştere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome”, un demers menit să optimizeze creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome şi facilitarea accesului acestora pe piaţa muncii în scopul evitării excluziunii sociale şi creării unei societăţi bazate pe egalitatea de şanse.
Printre obiectivele specifice proiectului se numără: dezvoltare unui instrument srategic necesar susţinerii programului de mediere sanitară prin înfiinţarea unui Centru de Formare şi Certificare a Mediatorilor Sanitari; dezvoltarea unei Unităţi de Asistenţă Tehnică Monitorizare şi Evaluare a activităţii mediatorilor sanitari; implementarea unei campanii de lobby şi advocacy în rândul autorităţilor şcolare cu scopul de a creşte rata de ocupare a mediatorilor sanitari. Implementarea prezentului proiect va fi realizată la nivel naţional, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, în 100 de comunităţi care vor fi selectate în perioada următoare.
Proiectul vizează menţinerea pe piaţa forţei de muncă a unui număr de cca 650 de femei rome active în programul de mediere sanitară precum şi formarea şi angajearea de către autorităţile locale a cel puţin 100 de femei rome în poziţia de mediatori sanitari, provenite din comunităţile care nu beneficiază de programul de mediere sanitar. Perioada de derulare a proiectului se întinde până în decembrie 2013.
În cadrul Protocolului de colaborare dintre Consiliu local Cugir, SPAS Cugir şi Asociaţia Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate este prevăzut şi angajarea prin concurs a unui mediator sanitar la nivel local, cu menţiunea că aceasta angajare nu implică niciun efort bugetar local, el fiind finanţat de Ministerul Sănătăţii.
(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor