Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugir: Protocol de colaborare, pentru promovarea unui program de mediere sanitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Public de Asistenţă Socială din Cugir a primit o solicitare din partea Asociaţiei Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) pentru incheierea unui Protocol de colaborare cu Consiliul Local Cugir.             Cererea are la bază  implementarea proiectului:  ,,Programul de mediere sanitară: Oportunitate de creştere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome”, un demers menit să optimizeze creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome şi facilitarea accesului acestora pe piaţa muncii în scopul evitării excluziunii sociale şi creării unei societăţi bazate pe egalitatea de şanse.
Printre obiectivele specifice proiectului se numără: dezvoltare unui instrument srategic necesar susţinerii programului de mediere sanitară prin înfiinţarea unui Centru de Formare şi Certificare a Mediatorilor Sanitari; dezvoltarea unei Unităţi de Asistenţă Tehnică Monitorizare şi Evaluare a activităţii mediatorilor sanitari; implementarea unei campanii de lobby şi advocacy în rândul autorităţilor şcolare cu scopul de a creşte rata de ocupare a mediatorilor sanitari. Implementarea prezentului proiect va fi realizată la nivel naţional, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, în 100 de comunităţi care vor fi selectate în perioada următoare.
Proiectul vizează menţinerea pe piaţa forţei de muncă a unui număr de cca 650 de femei rome active în programul de mediere sanitară precum şi formarea şi angajearea de către autorităţile locale a cel puţin 100 de femei rome în poziţia de mediatori sanitari, provenite din comunităţile care nu beneficiază de programul de mediere sanitar.  Perioada de derulare a proiectului se întinde până în decembrie 2013.
În cadrul Protocolului de colaborare dintre Consiliu local Cugir, SPAS Cugir şi Asociaţia  Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate este prevăzut şi angajarea prin concurs a unui mediator sanitar la nivel local, cu menţiunea că aceasta angajare nu implică niciun efort bugetar local, el fiind finanţat de Ministerul Sănătăţii.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea