// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

CUGIR: Grădiniţa “Prichindel” va fi modernizată pentru a putea găzdui viitoarea creșă. Investiții de peste 4.760.000 de lei

Grădinița “Prichindel” va intra într-un amplu proces de modernizare, astfel încât aici să poată funcţiona, pe lângă grădiniţă, şi o creşă destinată copiilor mai mici de 3 ani. Primarul Adrian Teban s-a aflat în această dimineață la  Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, unde a semnat contractul de finanțare pentru proiectul  „Reparatie capitală gradiniță si creșă Prichindel”. Peste 4.760.000 lei vor fi investiți în această unitate astfel încât să ofere un climat educaţional favorabil, pliat pe necesităţile fiecărei grupe de copii.

“Am dorit să venim în sprijinul părinţilor din localitate care, atunci când revin la serviciu la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. Prin acest proiect vom înființa grupe în regim de creşă și vom amenaja spațiile în așa fel încât copiii să beneficieze de condiții și îngrijiri corespunzătoare vârstei lor. Investițiile  vor fi finațate de la bugetul statului cu suma de 4.389.368,66 lei, prin programul Naţional de Dezvoltare Locală,  iar din bugetul local vom aloca 374.561,52 lei, pentru a acoperi cheltuielile neeligibile.” a declarat primarul, Adrian Teban.

Pe parcursul a 13 luni, la grădinița “Prichindel” vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, de dotare cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor. Clădirea se va reabilita termic prin executarea izolaţiei pereţilor exteriori, înlocuierea instalaţiei de încălzire şi executarea instalaţiei de asigurarea a climatului ambiental cu ventiloconvectoare.

De asemena, se vor înlocui cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată, şi se vor monta panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică. Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianţa familială, sigură şi confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupelor de copii. Spaţiul va fi amenajat, împrejmuit și dotat corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber.

Prin realizarea acestor investiţii, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la condiţiile igienico-sanitare,  de siguranţă, de odihnă și activitate care îi privesc pe copiii mai mici de 3 ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419