Rămâi conectat

Cultură Educație

Cu pasiune şi suflet pentru disciplinele umaniste. Trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, calificaţi la Faza Naţională a Olimpiadelor de Sociologie, Psihologie şi Economie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liceul Militar Alba IuliaProfilul militar şi specializarea matematică-informatică nu-i împiedică pe elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” să prefere şi disciplinele umaniste. În ultimii şase ani, ei au reuşit să participe, cu succes, la olimpiadele şcolare, făcând cunoscut blazonul instituţie militare de învăţământ la etapa naţională, unde au concurat cu elevi ai liceelor cu profil umanist.

Mai mult decât atât, sociologia, nu se regăseşte în curriculumul colegiilor militare, iar judeţul Alba nu a mai avut reprezentanţi la faza naţională de mult timp. Anul acesta eleva fruntaş Diana Timiş din clasa a X-a a obţinut performanţa calificării la această disciplină (având o concurenţă destul de mare) fiind pregătită de către domnul profesor Duriga Darius care vede acest rezultat ca o dublă performanţă.

O altă disciplină umanistă cu rezonanţă în mediul cazon este psihologia, materie predată cu pasiune şi suflet de doamna profesoară Simina Dura, fapt dovedit de promovarea, pentru al cincilea an consecutiv, la etapa naţională a olimpiadei de psihologie. Astfel, la ediţia din acest an, elevul caporal Ghenciu-Tudoraş Alexandru completează lista elevilor calificaţi la etapa naţională. „Elevii îşi dovedesc competenţele prin punerea în practică a manierei de a interelaţiona procesele psihice şi reflectarea acestora în construirea personalităţii şi a identificării profilului psihologic a subiectului uman”, mărturiseşte doamna profesoară.

De asemenea, eleva sergent Chiorean Amalia prin rezultatul obţinut a reuşit, şi anul acesta (după cel de anul trecut), calificarea la etapa naţională a olimpiadei de economie sub îndrumarea doamnei profesoare Simina Dura şi a domnului profesor Darius Duriga, care preciza că: „olimpiada naţională este un certificat de calitate pentru elevi, reflectă faptul că sunt capabili de performanţă ridicată indiferent de disciplina la care participă, trecând peste dificultăţi”.

Dacă ar trebui să identificăm câteva ingrediente necesare unei astfel de reuşite, acestea ar fi: capacitate de muncă, metode de lucru eficiente şi perseverenţă.

 Daniela Filimon


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea