Rămâi conectat

Actualitate

Cu cât sunt plătiţi profesorii care fac parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare

Publicat

în

În perioada 20-24 august 2018 s-a desfășurat sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest an care, pe lângă resurse materiale, a presupus și implicarea unor importante resurse umane, activitate pentru care personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare va fi plătit potrivit prevederilor OMEN nr. 3913/2018.

Astfel, în centrele de examen, președintele comisiei va primi 947 de lei, la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv), respectiv 1.010 lei, dacă numărul candidaților depășește această cifră. Vicepreședintele, secretarul și membrii comisiei vor primi câte 650 de lei, iar asistentul – 56,5 lei/zi. În centrele zonale de evaluare, preşedintele va fi remunerat cu 1.441 de lei, la o comisie de până la 1.000 de candidaţi (inclusiv), respectiv cu 1.493 de lei, la o comisie cu mai mulți candidați.

Vicepreședintele va fi plătit cu 823 de lei, secretarul, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator sau informaticianul vor primi 711 lei, membrii comisiei vor beneficia de 650 de lei, fiecare, iar profesorii evaluatori, câte 9,35 de lei pentru fiecare lucrare corectată.

Electrica Furnizare Discount

Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul IȘJ Alba, persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal sau centrul de comunicare este plătită cu 711 lei, iar persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video, cu 548 de lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în cadrul examenului de bacalaureat este plătit astfel: președinte – 412 lei, secretar, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician – 177 de lei; membru – 177 de lei, asistent – 48 de lei/zi, profesor examinator: pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau limba maternă, respectiv pentru proba de evaluare a competențelor digitale – 4,80 lei/candidat, iar pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – 7,40 lei/ candidat.

Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene sau regionale de contestaţii pentru examenul de bacalaureat este plătit după cum urmează: vicepreşedinte – 823 de lei; secretarul, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician – 650 de lei; membru – 650 de lei; profesor evaluator – 9,35 de lei/lucrare corectată. Retribuţia cuvenită cadrelor didactice va fi supusă exclusiv impozitării cu 10%.

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Publicat

în

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

Publicat

în

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt.

Electrica Furnizare Discount

Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm Revoluția Bunei Guvernări.”, a transmis Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa din mediul de socializare, marcând astfel un nou capitol din lupta de eliminare a sinecurilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare