Rămâi conectat

Actualitate

CTP, despre războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina: „Nu este om, este o mașinărie programată de KGB să ucidă”

Publicat

în

CTP, despre războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina: „Nu este om, este o mașinărie programată de KGB să ucidă”

Cristian Tudor Popescu a vorbit joi, la Digi24, despre războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Gazetarul i-a făcut un portret liderului de la Kremlin, despre care spune că „nu este om”. „Este o mașinărie programată de KGB să ucidă”. Însă lucrul care îl înspăimântă pe CTP este faciesul lui Putin din finalul declarației de joi dimineața, când spune „Suntem gata pentru orice”.

Citește și: Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forțele ruse. Ce s-ar fi întâmplat dacă depozitul de deșeuri ar fi fost distrus de loviturile de artilerie

Citește și: Trupele ruse au bombardat un spital civil din Ucraina: 4 persoane au murit și 10 au fost rănite, inclusiv cadre medicale

Cristian Tudor Popescu: Astăzi au fost multe imagini greu de privit, imagini groaznice. Ți se rupe inima gândindu-te la ce se întâmplă cu oamenii de acolo, sub tirul rachetelor, sub amenințarea elicopterelor, avioanelor și a trupelor rusești care sunt la porțile lor, practic, la ușile oamenilor, acum.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dar, mie mi s-a părut lucrul cel mai teribil, din ce am văzut astăzi, mutra, faciesul lui Vladimir Putin. L-am studiat, am pus imaginea în mod repetat, atunci când a rostit discursul de azi dimineață – cred că am văzut-o de vreo zece ori -, și am tras niște concluzii.

Citește și: Dronele militare turcești fără pilot, folosite intens de Ucraina: Kievul atacă puternic tancurile rusești

Acest, nu spun om, pentru că nu este om. Vladimir Putin nu este om. Vladimir Putin este o mașinărie programată să ucidă, de către KGB, de unde provine.

Această ființă este în clipa de față afectată de o boală psihică care se numește „sindromul sfârșitului lumii”.

Citește și: Războiul Rusia-Ucraina: Aeroportul din Kiev și Insula Șerpilor, luate cu asalt de forțele armate ruse

Vladimir Putin se află acum, din punct de vedere al existenței sale, se află la sfârșitul virilității, și traversat de pulsiunea morții.

Vladimir Putin este un terorist care s-a năpustit acum asupra Europei cu o mitralieră grea în brațe, trăgând în tot ce mișcă. Nu numai ținte militare, nu numai soldați, dar și civili, copii, femei și care pe deasupra poartă pe sub haine o vestă burdușită cu explozibili. Și acești explozibili sunt nucleari.

Citește și: Proteste antirăzboi și Vladimir Putin în mai multe orașe din Rusia. Autoritățile amenință cu dosare penale

Și Hitler se găsea exact în această situație psihică în primăvara lui 1945 – „sindromul sfârșitului lumii”. Adică, „pier eu, dar să piară cu mine întreaga lume, inclusiv poporul german”, pe care Hitler nu-l considera demn de el, atunci. Dar Hitler nu a avut la dispoziție bomba atomică. Exact același sindrom se manifestă la Putin, când a spus „suntem gata pentru orice”. Asta înseamnă chiar pentru o confruntare nucleară, în care, eventual poporul rus să fie exterminat într-o proporție pe care nu o pot discuta aici.

„Putin s-a angajat pe drumul fără întoarcere. Nu mai este posibilă, din acest moment, nicio soluție politică”

Înainte de a ataca Ucraina, Vladimir Putin a ocupat Rusia. Înainte de a teroriza Europa, Vladimir Putin terorizează Rusia. Acolo, și-a pus la punct un mecanism de reprimare, de strivire a oricărei opoziții, a oricăror mișcări civile. De îndată ce încearcă cineva să ridice capul, este arestat, băgat în pușcărie, ucis, otrăvit cu diverse substanțe, după caz.

Același lucru vedem acum. Ies în stradă rușii, în atâtea localități, ca să protesteze împotriva acestui război pe care nu-l vor, vor fi bătuți cu cruzime, omorâți, arestați de poliția politică a lui Putin, demnă de Stalin.

Citește și: Momentul în care un obuz rusesc lovește un biciclist pe o stradă din Ucraina

Deci, ceea ce mă îngrozește – v-am spus că mi se pare lucrul cel mai îngrozitor – este că Putin s-a angajat pe drumul fără întoarcere. Nu mai este posibilă, din acest moment, nicio soluție politică.

Evident că Rusia nu se va mai retrage din Ucraina niciodată, că această stare de război mai mult decât rece, război la limită efectiv, cu NATO, nu mai poate să înceteze din acest moment. Este posibil, având în vedere starea psihică a liderului de la Kremlin, este posibilă și atacarea unor țări, teritorii NATO.

Cernobîl este o bombă atomică murdară. Oricând, dacă se sparge, dacă se înlătură căciula aceea de plumb și cadmiu de acolo, reziduurile radioactive, active în continuare, extrem de periculoase, pot să fie răspândite în aer asupra întregii Europe, așa cum s-a și întâmplat atunci, la Cernobîl. Acum ar putea fi și mai grav.

„Suntem gata pentru orice”, spune acest om bolnav psihic, și eu îl cred!

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Adrian Câciu: „Este exclusă înghețarea pensiilor și salariilor anul acesta”

Publicat

în

Adrian Câciu: „Este exclusă înghețarea pensiilor și salariilor anul acesta”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că este „exclus” să se ia în calcul o îngheţare a pensiilor şi salariilor în acest an, iar datoria publică creşte pe seama unor împrumuturi angajate de stat pentru a face investiţii.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă s-a discutat despre îngheţarea pensiilor şi a salariilor pentru a face o economie la bugetul de stat.

„Exclus. Şi am spus acest lucru de când a început o emoţie referitoare la depăşirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru că, odată cu această depăşire, pe site-ul ministerului aveţi şi o informare, o notă care spune cum va scădea datoria publică sub 50%. Or, nu este cazul în acest an de o astfel de măsură. De altfel, datoria publică creşte pe seama unor împrumuturi angajate de statul român pentru a face investiţii. Or, pentru investiţii, acea prevedere din cadrul fiscal, din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, trebuie citită în spiritul ei, unu la mână, şi, doi, trebuie văzut că evaluarea nu se face lunar”, a explicat Câciu, potrivit Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a mai spus că eficientizarea activităţii administraţiei trebuie să plece de la atribuţii, obiective, operaţionalizarea sistemelor.

„Eficientizarea activităţii administraţiei nu trebuie să plece de la calculul cinic al sumelor de bani folosite, ci trebuie să plece de la obiective, atribuţii, necesar, operaţionalizarea sistemelor şi a proceselor şi apoi, pe cale de consecinţă, ai avea un efect asupra diminuării unor cheltuieli sau, de ce nu, în anumite cazuri a suplimentării, pentru că depinde de fiecare instituţie. Deci, chestiunea aceasta face parte într-adevăr din ceea ce unora le place – contabilitate, numai că administraţia, dar şi o corporaţie nu se conduc pe elemente strict contabile, ci pe elemente de eficienţă”, a transmis ministrul Finanţelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ungaria taxează companiile cu profituri mari: Încasările merg către armată şi plata energiei

Publicat

în

Ungaria taxează companiile cu profituri mari: Încasările merg către armată şi plata energiei

Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei şi marile lanţuri de supermarketuri să plătească la bugetul de stat o mare parte din profiturile lor ”în exces”, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

Viktor Orban a precizat că aceste taxe speciale se vor aplica anul acesta şi anul viitor. Băncile şi companiile care obţin profituri suplimentare în actuala situaţie dificilă în contextul războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor vor trebui să contribuie la finanţarea consolidării armatei ungare şi a plafonării preţurilor la energie pentru populaţie, a indicat el într-un mesaj video pe Facebook.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat angajamentul acestuia de a proteja familiile, pensionarii, locurile de muncă şi reducerile de preţuri la utilităţi chiar şi în situaţia de război prelungit în Ucraina vecină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Războiul prelungit şi politica de sancţiuni a UE, care nu arată nicio îmbunătăţire, vor provoca împreună creşteri de preţuri drastice, a explicat Orban, subliniind în continuare că armata ungară trebuie consolidată fără întârziere.

Prin urmare, le cerem şi ne aşteptăm de la cei care fac profituri în exces în această situaţie de război să ajute oamenii şi să contribuie la cheltuielile de apărare ale ţării, a concluzionat Viktor Orban, care marţi a declarat starea de urgenţă din cauza conflictului armat din Ucraina. Detaliile deciziei sale anunţate acum vor fi publicate joi, notează Agerpres.

În Ungaria a fost decretată Stare de Urgență, imediat după ce miniștrii noului cabinet al lui Viktor Orbán au depus jurământul.

„Războiul a fost o amenințare constantă pentru țară, iar sancțiunile de la Bruxelles au dus la o imensă tulburare economică și creșteri drastice ale prețurilor”, a comentat Viktor Orbán, subliniind că lumea se află în pragul unei crize economice.

Actuala Stare de Urgență va permite guvernului maghiar „să răspundă imediat și să protejeze țara și cetățenii prin toate mijloacele posibile”, a spus premierul, potrivit Bloomberg.

Președintele Ungariei, Novak Katalin, a declarat că:

„Astăzi am semnat amendamentul la Legea fundamentală votat de Parlament, care permite luarea rapidă a deciziilor guvernamentale în vremurile războiului care se desfășoară în vecinătate…”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

A murit Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului: La vârsta de 13 ani a fost deportată în Transnistria

Publicat

în

A murit Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului: La vârsta de 13 ani a fost deportată în Transnistria

Medicul cercetător Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, a încetat din viață, anunță Institutul Cantacuzino.

„Născută la 24 iunie 1927, la Câmpulung-Moldovenesc, medicul cercetător Sylvia Hoișie rămâne în memoria noastră și în istoria medicinei românești, drept inventatoarea Polidinului. Cunoscută, drept «mama» acestui produs unic, marca Institutul Cantacuzino, doamna Sylvia Hoișie și-a dedicat, mai bine de jumătate din viață, activității de cercetare aplicată în domeniul sănătății publice din România”, precizează Institutul Cantacuzino.

Ca absolventă a Facultății de Medicină din Iași, specialitatea Igienă, după susținerea examenelor finale, a fost repartizată de către Ministerul Sănătății, la Institutul Cantacuzino din Iași, înființat în anul 1953, ca o secţie a celui de la Bucureşti. Aici l-a avut ca îndrumător pe bacteriologul Petre Condrea, profesor la Facultatea de Medicină din Iaşi şi fost elev al profesorului Ion Cantacuzino, fondatorul Institutului de seruri și vaccinuri ce-i poartă numele. Inspirați din alte țări, precum, Franţa, Germania, Elveţia şi Polonia, unde se foloseau preparate imunostimulatoare pentru creşterea imunităţii, pentru ca organismul să poată lupta împotriva infecţiilor bacteriene, s-au început cercetările și la noi, atât la Iași, cât și la București, pentru fabricarea unui produs asemănător la care s-au folosit doar ingrediente româneşti.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Fire deschisă, flexibilă, tenace și optimistă, încrezătoare în reușită atunci când faci echipă cu oameni care au același crez și iubesc aceleași valori, s-a reușit, după 6 ani de muncă, obținerea produsului propus, respectiv Polidinul. Munca de producţie a fost grea la început, pentru că nu exista aparatură şi se realiza fiolarea produsului doar manual. Apoi, în anii ’70 s-au folosit maşini de fiolat şi aparatură, astfel că, dacă la început se producea mai puţin, în anii 1998-2000, se produceau cam 15 milioane de fiole pe an. Fiecare lot era controlat pe animale”, potrivit sursei citate.

Alte preparate obţinute la Iaşi, de către echipa Sylviei Hoișie au fost: Bronhodin, Aerodin, IBC 10, Orostim, Zoodin (pentru animale).

„Sylvia Hoișie a dat dovadă de același spirit entuziast și după ieșirea la pensie, în anul 2003 muncind voluntar cu același drag și dovedind capacitate de adaptare la nou, fiind în pas cu vremurile continuând să îndrume și să împărtășească din bogata sa expriență profesională și din înțelepciunea omului dedicat. Mereu distinsă în gesturi și în cuvinte, plăsmuind mesaje frumoase venite din suflet, ne-a etalat maniera etică în care s-a format, a muncit și trăit, valori transmise prin generații de Profesorul Ion Cantacuzino. Prin realizările sale, doamna doctor Sylvia Hoișie face parte din galeria personalităților care au marcat istoria Institutului „Cantacuzino”. Noi, cercetătorii de astăzi din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avem în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare a unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestuia pe piață cât mai curând, astfel ca, munca depusă de echipa medicului Sylvia Hoișie să dăinuie, ca un arc peste timp ce îmbrățișează generații întregi sub jurământul lui Hypocrate și dragostea de neam. Drum lin în Lumea Drepților!”, se încheie mesajul transmis de Institutul Cantacuzino.

La vârsta de 13 ani, Sylvia Hoișie, de origine evreică, a fost deportată în Transnistria.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare