Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Tg. Mureș 3-1 (2-0), în Liga 3 | Liderul, spectacol pe „Cetate”, reușite de senzație Giurgiu și Fetița!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a făcut spectacol pe „Cetate” în a treia rundă din eșalonul terț, formația din Cetatea Marii Uniri impunându-se cu scorul de 3-1 (2-0) în disputa cu ACS Tg. Mureș.

„Alb-negrii” au maximum de puncte și continuă să conducă Seria 7 după un parcurs imaculat. Echipa condusă de Alexandru Pelici a etalat o nouă evoluție solidă, iar experimentații Fetița (2-0) și Giurgiu (3-0) și-au depus candidaturile la reușite extraordinare, singura neîmplinire fiind golul încasat în actul secund.

O deschidere firească de scor, prefațată de ocaziile ratate de Blănaru (13) și Sebaș (22), s-a produs după prima jumătate de oră de joc.

În minutul 31, R. Nistor a fost faultat în careu de Negrea, iar Al. Giurgiu a transformat lovitura de pedeapsă cu un șut puternic. Amfitrioni au continuat să facă spectacol, au dominat copios confruntarea, iar Fetița (39) a înscris un  eurogol, un șut-centrare de lângă tușa dreapta, o execuție de senzație pentru un moment gustat de cei peste 600 de spectatori. Al. Giurgiu, căpitanul „alb-negrilor”, l-a concurat pe coechipierul său la frumusețea reușitei, cu un șut din interiorul careului, după un corner, ce a lovit și transversala (59). Peste două minute, Rîpan, scăpat singur, a redus ecartul cu o „scăriță”, pentru primul gol încasat de „alb-negrii” în acest sezon.

CSM Unirea Alba Iulia (locul întâi, 6 puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 5, 3 puncte).

Start perfect de campionat, cu maximum de puncte, fără gol primit și poziția de lider înaintea rundei pentru formația pregătită de Alexandru Pelici. „Alb-negrii” au trecut, cu brio, examenele cu două conjudețene (CSU Alba Iulia și Metalurgistul Cugir) și întâlnesc formația la care au activat sezonul trecut actualii componenți Jorza și Giosu. Mureșenii sunt la prima deplasare stagională, după ce au pierdut acasă cu ACS Mediaș (1-2) și au învins Avântul Reghin (2-0). Din distribuția gazdelor vor absenta, din motive medicale, I. Balaur și S. Ion, dar poate debuta Călugăr, ultima achiziție (împrumutat de la Hermannstadt). Lovitura de începere va fi dată de Alexandru Rojneai, fostul portar al gazdelor.

Arbitri R. Dan (Timișoara), V. Gogu, Ad. Enache (ambii Reșița), rezervă M. Cîrciumaru (Timișoara) Observatori J. Fodor (Odorheiu Secuiesc), Al. Gherghe (Făgăraș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – Metalurgistul Cugir 5-0 (2-0) în Liga 3 | „Roș-albaștrii”, a treia înfrângere consecutivă și „lanterna roșie”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a treia din Seria 7 a Ligii 3, Gloria Bistrița-Năsăud a jucat pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir, gazdele impunându-se cu scorul de 5-0 (2-0) Gazdele au înscris prin Covaci (28), Tavarez (40), Val. Alexandru (68, 74), LLullaku (90+1). A fost a treia înfrângere consecutivă a „roș-albaștrilor” ce nu au înscris încă în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea