Rămâi conectat

Actualitate

CSM îi apără reputaţia procurorului șef Ioan Mureșan de la DIICOT Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în ședința de marţi, să îi apere reputaţia procurorului-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, după ce fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a acuzat de şantaj şi „fabricarea” dosarului în care este cercetat.

Ioan Mureşan, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia, a cerut apărarea reputaţiei după ce a fost acuzat de fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, că a „fabricat” dosarul în care acesta din urmă este acuzat că sprijinea o grupare infracţională care se ocupa cu vânzare produselor petroliere.

Traian Berbeceanu susţinea, într-o scrisoare adresată colegilor săi, că „acţiunea mârşavă” împotriva sa a fost „coordonată” de procurori DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii care ar avea legături cu diverşi infractori.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, atât ei, cât şi Berbeceanu fiind arestaţi preventiv pe 24 octombrie.

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit, marţi, cu 30 de zile, măsura arestării preventive în cazul lui Traian Berbeceanu, iar decizia poate fi contestată la instanţa supremă. (R.S.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea