Rămâi conectat

Politică Administrație

Crucea Roşie scutită de plata rovinietei *Proiect iniţiat de parlamentarii liberali şi aprobat în Guvern

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaţilor a aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului României un proiect de hotărâre care prevede scutirea de la plata rovinietei de către unităţile Ministerului Apărării Naţionale și ale Ministerului Afacerilor Interne. Dan Simedru, deputatul PNL de Alba a fost cel care a susţinut amendamentul de către plenul Camerei Deputaţilor.

În aceaste categorii intră seviciile de ambulanţă, serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, reglementate prin Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare și Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Grupul deputaților liberali a propus un amendament la proiectul de lege, prin care autovehiculele Societății Naționale de Cruce Roșie din România să fie, la rândul lor, scutite de plata rovinietei. Amendamentul, aprobat de Camera Deputaților, a fost a fost susținut în plen de către deputatul PNL de Alba, Dan Simedru. ”Intervenția mea în plen pentru susținerea amendamentului grupului deputaților PNL, ce vizează scutirea Societății Naționale de Cruce Roșie de la plata rovinietei, a fost inspirată în primul rând de activitatea Filialei de Cruce Roșie Alba, pe care vreau să o felicit și pe această cale pentru perseverența, generozitatea și rezultatele ei. Cred că amendamentul nostru, al deputaților liberali, la proiectul de lege era absolut necesar, dat fiind faptul că Societatea Națională de Cruce Roșie, care intervine în caz de dezastre și salvează vieţile oamenilor, asigurând totodată comunităţilor locale sprijin logistic în situaţii dificile, trebuie să beneficieze de ajutor din partea statului, prin exceptarea de la plata tarifului de utilizare a infrastructurii. Este un drept pe care Crucea Roșie și l-a câștigat prin succesul acțiunilor sale umanitare și am convingerea că, în viitor, va dovedi aceeaşi implicare exemplară în gestionarea situaţiilor critice care pun în pericol siguranţa şi viaţa cetăţenilor”, a declarat deputatul PNL de Alba, Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea