// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Crucea Roşie Română lansează apel umanitar pentru Filipine

Apel Umanitar Crucea Rosiel01Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor taifunului Haiyancare a devastat Filipine.

În data de 8 noiembrie a.c., cel mai mare taifun înregistrat până acum a lovit regiunea centrală Visayas din Filipine, a provocat  o tragedie umanitară de mari proporţii. Palo si Tacloban, (capitala provinciei Leyte), pe insula cu acelasi nume, sunt printre orasele cele mai afectate de taifunul Haiyan. Se estimează că au murit  mii de oameni,  însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor și a numărului exact al victimelor.

Rapoartele de până acum arată ca aproximativ 9,5 milioane de persoane din care 4 milioane copii, din 40 de provincii au fost afectate de acest furtună, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă. Crucea Roșie Filipineză în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație. Richard Gordon, directorul Crucii Roșii Filipineză a declarat că “Există oameni morți peste tot, distrugeri enorme. Este un haos absolut, dar sperăm că situația se va îmbunătăți odată cu sosirea încetul cu încetul a necesităților de bază în toate domeniile.”

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română lansează Apelul umanitar de Urgenţă “Ajutor pentru Filipine”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de către Cruce Roşie Filipineză  pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO36BRDE410SV29647144100    /     EURO: RO33BRDE410SV06871604100

Adiţional, operatorii de telefonie mobilă  din România se alatură Apelului umanitar de urgență pentru Filipine, lansat de Crucea Roșie Română prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, a unui număr scurt de sms.

Începand de vineri, 15 noiembrie a.c., Crucea Roșie Română extinde posibilitatea de a sprijini Apelul umanitar pentru Filipine, prin contribuții la numarul scurt de sms 8829, unde se pot face donatii de 2 euro/sms în toate cele trei linii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange și Vodafone. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. In retelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost reținut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplătite, în reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Filipine a fost lovită de mai multe dezastre în ultimele luni, inclusiv un cutremur de 7,2 magnitudine în Bohol și taifunuri și inundații în Luzon.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: Nadia Lazăr, Coordonator media, tel: 0748 238 024 sau Crucea Roşie Română Filiala Alba, str. Bucureşti nr. 16, Alba Iulia, tel. 0258 812 257, fax 0372 250 794, e-mail crucearosie.alba@gmail.com

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook