Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Criză de personal la Serviciul de Medicină Legală Alba. Județul nostru se află la coada clasamentului în ceea ce privește numărul de legiști, raportat la populație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raportul pe anul trecut al Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, scoate la iveală deficiențele din acest serviciu esențial în fiecare județ, punându-se accentul pe lipsa de personal și slaba dotare a laboratoarelor. Nici județul Alba nu este străin de problemele din acest capitol.

 „La această lipsă acută de personal se adaugă o repartizare dizarmonică pe județe și municipii a medicilor legiști, neexistând niciun fel de corelație cu populația județelor deservite, 15 de SMLJ (Servicii de Medicină Legale Județene) se situează mult sub necesarul minim de 1 medic legist la 100.000 de locuitori: Maramureș 0,58; Vrancea 0,76; Ialomița 0,77; Alba 0,78„, după cum reiese din raport.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe lângă problemele de personal cu care se confruntă serviciile județene de medicină legală, acestea trebuie să facă față și lipsei de dotări, unele dintre ele fiind în imposibilitatea de a efectua investigații toxicologice, anatomopatologice sau serologice, aspect care perturbă și mai mult buna funcționare a sistemului.

În județul Alba, serviciul de medicină legală de la noi nu dispune nici de un laborator de anatomie-patologică, alături de alte 12 servicii din țară.

Din raportul pe anul 2018 mai rezultă și faptul că „Serviciile Județene de Medicină Legală (SJML) sunt subordonate administrativ Spitalelor Județene , neavând calitatea de ordonator terțiar de fonduri (în sensul că banii alocați de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătății, ca ordonator primar, sunt distribuiți spre SJML-uri pe bază de contract de către Institutele de medicină legală aflate în subordinea Ministerului Sănătății, ca ordonator secundar de credit, și ajung spre administrare în Spitalele județene ca ordonator terțiar de credit în raport cu veniturile SJML-urilor.”

sursa: legmed.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea