Cristian Pomohaci încearcă, astăzi, să îi convingă pe reprezentanții Mitropoliei Ardealului că merită să rămână preot
Fostul preot Cristian Pomohaci încearcă, joi, să îi convingă pe reprezentanţii Mitropoliei Ardealului că merită să rămână preot. La Sibiu se judecă apelul la caterisirea dispusă de în luna iulie, la Alba Iulia. Pomohaci a avut termen două săptămâni să studieze dosarul.
Cristian Pomohaci este aşteptat, la Mitropolia Ardealului, din Sibiu, unde încearcă să îi convingă pe reprezentanţii Consitoriului Mitropolitan că nu este vinovat de acuzaţiile ce i se aduc, de racolare de minori.
Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia.
Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis în 6 septembrie citație lui Cristian Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, iar instanța bisericească i-a oferit posibilitatea să-și aleagă un apărător bisericesc.
În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.
Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.
Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.
Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]