Rămâi conectat

Actualitate

Fostul preot Cristian Pomohaci, aplaudat de circa 200 de susținători în fața Mitropoliei din Sibiu, unde a fost judecat apelul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cristian Pomohaci a fost aplaudat, marți, de circa 200 de susținători, la ieșirea din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a fost judecat apelul său privind excluderea din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Circa 200 de susținători ai lui Cristian Pomohaci au blocat, marți, strada Mitropoliei din Sibiu, din fața Catedralei Mitropolitane, unde mai mulți preoți care formează consistoriul mitropolitan au judecat apelul fostului preot, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Cei aproximativ 200 de oameni au venit din mai multe județe la Sibiu, la Mitropolia Ardealului și au blocat strada unde s-a desfășurat consistoriul mitropolitan, după ce au auzit că urmează să iasă de la judecarea apelului fostul preot Cristian Pomohaci.

Fostul preot Cristian Pomohaci a ajuns la Sibiu, cu puțin înainte de ora 9.00, iar judecarea apelului a început în jurul orei de 11.00. Oamenii spun că nu cred în acuzațiile aduse la adresa preotului și precizează că au venit să-l susțină cum și el i-a susținut pe ei.  

”Am venit din Maramureș, de la Borșa, pentru că Iisus Hristos a fost răstignit și nu vreau să fie răstignit părintele Cristian Pomohaci. El ne-a ajutat de fiecare dată. Eu, în 5 mai 2010 m-am dus la Moșuni cu cangrenă la picior și cu ajutorul părintelui, cu post și rugăciune de la el, am scăpat de boală. Astăzi am venit să spun la toată lumea că părintele trebuie lăsat în pace, că nu este vinovat”, a spus unul dintre enoriași, Danciu Grigore.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis în 6 septembrie citație lui Cristian Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, iar instanța bisericească i-a oferit posibilitatea să-și aleagă un apărător bisericesc.

De asemenea, câteva zile mai târziu, în contextul apelurilor făcute de susținătorii lui Cristian Pomohaci de a veni la Sibiu în număr cât mai mare în ziua desfășurării ședinței de judecată, Mitropolia Ardealului transmitea că apelul va fi judecat cu deplină obiectivitate și imparțialitate.

În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea