// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cristian Pomohaci, cercetat pentru corupția sexuală a unui minor, nu a contestat excluderea sa din preoție

Cristian Pomohaci nu a contestat excluderea sa din preoție, au precizat, luni, surse din cadrul Mitropoliei Ardealului pentru agerpres.ro. Fostul preot are termen de 15 zile să atace, la mitropolit, decizia luată vineri, de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

În calitate de cântăreț de muzică populară, Cristian Pomohaci a fost cel mai aplaudat solist duminică, la Festivalul Oierilor, din comuna Jina (județul Sibiu). Pomohaci a făcut dedicații de pe scenă preotului din comună, care nu era de față, dar și oamenilor prezenți în public.

“Dați-mi voie să fac o dedicație specială slujitorului sfântului altar care slujește aici, în Jina, părintelui dumneavoastră. Să-i sărut mâna sfințită și să-i spun prin intermediul cântecului lui Cristian Pomohaci: toată casa are o cruce, numa cine poate o duce”, a spus duminică, de pe scenă, fostul preot.

Pomohaci a fost primit cu aplauze și a primit flori de la zeci de admiratori care au urcat pe scenă, unii împreună cu copiii. Printre cei care au urcat pe scenă și i-au dat flori s-a aflat și un tânăr preot din Sibiu, care nu a purtat sutană.

Fostul preot a cântat și glumit 40 de minute cu cei prezenți, dar a refuzat să dea declarații jurnaliștilor.

Un grup de fani ai lui Pomohaci l-a protejat la urcarea și coborârea de pe scenă pe fostul preot.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoție, decizia putând fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

“În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a hotărât caterisirea părintelui Cristian Pomohaci. Aceasta înseamnă pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Nu va mai putea îmbrăca haina preoțească. (…) Decizia a fost aprobată de ÎPS Irineu, este executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolit”, a spus reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419