Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cristian Dincă, director interimar al Colegiului Economic din Alba Iulia, a promovat concursul organizat de Ministerul Educației. Situația în alte școli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Dincă, director interimar la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, a promovat concursul organizat de Ministerul Educației Naționale, cumulând, la cele trei probe, 142,5 din 150 de puncte. 

FOTO, VIDEO| Festivitate de premiere, la Colegiul Economic din Alba Iulia. ”Cheia succesului”, predată elevilor din clasa a XI-aCristian Dincă a fost numit la 1 septembrie 2016 director interimar la Colegiul Economic, urmând să preia oficial conducerea acestei instituții de învățământ.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar (IȘJ) Alba, Soporan Cornelia va fi noul director la Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Aiud, Demeny Ida va fi director la Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” Aiud, iar Carmen Sînc va conduce Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Click aici pentru a vedea alte rezultate la instituții de învățământ din Alba.

Toți candidații au susținut proba scrisă a concursului în 12 octombrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se desfășoară în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, dascălii fiind programați în zile diferite.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.

În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.

Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.

Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video. 

„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea