Crima ȘOCANTĂ de la Mediaș: Trei bărbaţi acuzaţi de omor, condamnaţi definitiv la 29 de ani de închisoare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Sentinţa definitivă în dosarul celebru al crimei ce a avut loc în ianuarie 2019 într-un club din Mediaş a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia. Au fost judecaţi doi bărbaţi din Alba şi unul din Sibiu.

ÎInculpaţii sunt Rusu Marius, cu domiciliul în comuna Bucerdea Grânoasă – Alba, trimis în judecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase; Anghel Paul, din Teiuş – Alba, judecat pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice; Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, aucat omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Instanţele de judecată au reţinut o vinovăţie şi în cazul victimei, astfel încât pedepsele rezultante sunt semnificativ mai mici decât în alte dosare cu fapte similare.

ELIT

Crima a avut loc în noaptea de 12/13 ianuarie 2019. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de persoane. Scandalul a început în interiorul unui club din Mediaş şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală. Cea mai grea pedeapsă a fost aplicată inculpatului Rusu Marius, cel care a înjunghiat victima. Bărbatul a fost condamnat, definitiv, în acest dosar, la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare. Rusu Marius a beneficiat la liberarea condiţionată din 2018 de legea privind recursul compensatoriu, având un număr de 408 zile câştigate raportat la perioada cât a fost în detenţie.

În cazul celorlalţi doi bărbaţi, Curtea de Apel a majorat pedepsele anterioare ale Tribunalului Sibiu: Anghel Paul a primit 6 ani şi 10 luni de închisoare (faţă de 5 ani şi 2 luni), iar Otvos Ovidiu Ioan a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare (faţă de 4 ani şi 2 luni). Toţi cei trei inculpaţi au beneficiat de circumstanţa atenuantă a provocării. Potrivit magistratului de la instanţa de fond, Anghel şi Rusu au săvârşit infracţiunile ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă”. În cazul inculpatului Otvos, s-au luat în considerare ”împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”. În total cei trei bărbaţi au primit 29 de ani de detenţie, potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel, din 22 aprilie 2020.

Curtea de Apel i-a mai obligat pe cei trei condamnaţi la plata unor daune morale totale de 90.000 de lei şi cheltuieli judiciare de 15.000 de lei către trei părţi civile, membri ai familiei victimei.De asemenea, s-a scăzut din pedeapsa închisorii aplicată celor trei durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 13 ianuarie 2019 la zi. Potrivit procurorilor, cei trei tineri, alături de alte persoane, s-au deplasat, în noaptea respectivă, în jurul orei 00,40, la clubul “Serabeva” din Mediaş. În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane, inclusiv victima, a intrat în acelaşi club şi s-a îndreptat spre masa la care se aflau cei trei.

“Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia a fost lovit martorul C.I. precum şi Rusu Marius. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către Rusu Marius, Otvoş Ioan Ovidiu, Anghel Paul precum şi de celelalte persoane. În continuare, victima Faghiura Marius Andrei a alunecat pe zăpadă şi a căzut la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Otvoş Ioan Ovidiu se poziţionează în dreptul capului victimei şi l-a lovit cu piciorul în zona capului de 8 ori.

Concomitent cu loviturile aplicate de Otvoş Ioan Ovidiu în zona capului, Rusu Marius a lovit victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către Otvoş Ioan Ovidiu care îl împinge de deasupra victimei, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu au încetat să mai lovească victima, a apărut venind în fugă şi Anghel Paul care s-a îndreaptăat direct către victima aflată la pământ si pe care a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419