Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Creșterea valorii tichetelor pentru donatorii de sânge: Ce efecte are și ce măsuri se vor lua în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea valorii tichetelor pentru donatorii de sânge: Ce efecte are și ce măsuri se vor lua în Alba

Începând cu anul acesta, donatorii de sânge vor beneficia de tichete de masă cu o valoare de patru ori mai mare decât în anii precedenți, ca parte a măsurilor luate de Ministerul Sănătății pentru a stimula actul donării.

Această inițiativă a început să aibă impact înca din primele zile ale anului, având ca rezultat o creștere semnificativă a numărului de donatori și o umplere rapidă a stocurilor din centrele de transfuzii din întreaga țară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform noilor reglementări, fiecare donator primește acum șapte tichete de masă, însumând o valoare totală de 280 de lei. Această majorare a atras atenția și a generat o creștere semnificativă a numărului de donatori inclusiv la Alba Iulia, unde a făcut ca stocurile Centrului de Transfuzie Sanguină Alba să fie complete în primele zile din 2024.

Acest fapt a dus la luarea unor masuri și de săptămâna viitoare, donatorii vor fi amânați, în funcție de necesități. Începând din 8 ianuarie 2024, autoritățile au anunțat că vor amâna donatorii în funcție de necesități, cu precădere pe baza grupei de sânge și a stocurilor disponibile.

Prin intermediul acestei abordări, Centrul de Transfuzie Sanguină Alba intenționează să gestioneze eficient fluxul de donatori și să asigure o distribuție echitabilă a resurselor. Programul de donare rămâne activ de luni până vineri, între orele 7.30-11.00.

Citește și: Cazuri de cancer diagnosticate în România în 2022: Câte cazuri și ce incidență, în creștere față de anul anterior

Limita de donări de sânge admise într-un an este de maximum 5 pentru bărbați și 3/4 pentru femei, cu un interval minim de 8 săptămâni între două donări complete de sânge.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea