Creșterea prețului aduce revenirea la numerar: Oamenii vor să numere fiecare bănuț
Creșterea prețului aduce revenirea la numerar: Oamenii vor să numere fiecare bănuț
Majorarea prețurilor din ultima perioadă i-a determinat pe oameni să reducă cheltuielile efectuate cu cardul preferând în schimb plata cu sume de bani în numerar și acest lucru pentru a avea un control mai riguros asupra bugetului.
Oficiile poștale au gestionat 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar în iulie, cel mai mult de când au început înregistrările în urmă cu cinci ani.
Este o creștere cu peste 20% față de un an mai devreme.
Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group, a declarat că arată că oamenii ”numără literalmente banii” în timp ce se confruntă cu creșterea prețurilor.
”Este în mod absolut din cauza crizei costului vieții”, a spus doamna Ceeney, care a prezidat revizuirea independentă a Guvernului, Acces la numerar.
”Oamenii vor scoate numerar și îi vor pune fizic în oale, spunând: asta am pentru facturi, asta am pentru mâncare și asta este ceea ce a mai rămas”, Aa mai adăugat Ceeney.
Prețurile cresc în prezent mai repede decât au crescut timp de 40 de ani
Creșterea costului vieții pune o presiune asupra finanțelor oamenilor, deoarece veniturile nu reușesc să țină pasul.
În total, 3,32 miliarde de lire sterline în numerar au fost depuse și retrase la ghișeele oficiilor poștale în iulie, cu 100 de milioane de lire sterline mai mult decât în iunie.
Retragerile personale de numerar, la 801 milioane de lire sterline, au crescut cu aproape 8% de la o lună la lună și cu peste 20% de la an la an.
Este cea mai mare sumă de când au început înregistrările în urmă cu cinci ani și doar a doua oară când retragerile personale de numerar au depășit 800 de milioane de lire sterline. Ultima dată a fost decembrie 2021 și există întotdeauna o creștere a retragerilor în acea perioadă a anului, a spus oficiul poștal, potrivit unui articol publicat de BBC.
Oficiul poștal a redus volumul suplimentar de retrageri de la cele 11.500 de sucursale ale sale pentru ca mai mulți oameni să apeleze la numerar pentru a-și ajuta să-și gestioneze bugetele săptămânal și adesea zi de zi.
De asemenea, a mai spus că s-a datorat parțial faptului că mai mulți oameni au ales să aibă un loc de ședere, cercetările recente ale oficiului poștal constatând că 71% dintre britanicii care plănuiesc să plece în vacanță în Marea Britanie anul acesta intenționau să scoată numerar înainte de a pleca.
Martin Kearsley, director bancar la Oficiul Poștal, a declarat: ”Vedem din ce în ce mai mulți oameni care depind din ce în ce mai mult de numerar ca modalitate testată de a gestiona un buget. Fie că este vorba despre o vacanță în Marea Britanie sau dacă este pentru a ajuta la pregătirea pentru presiunile financiare așteptate în toamnă, accesul la numerar în fiecare comunitate este esențial”.
Numărând bănuții
Ceeney a declarat pentru BBC că este ușor de înțeles de ce crește utilizarea numerarului, având în vedere creșterea costului vieții.
”Numerarul este în declin de peste un deceniu, pandemia a accelerat acest lucru, dar acum revine și asta se datorează în mod absolut crizei costului vieții”, a spus ea.
”Ajută oamenii să bugeteze, deoarece folosirea numerarului înseamnă că literalmente poți număra banii. Știm cu toții că, dacă plătești cu un card, este atât de ușor să cheltuiești bani pe care nu îi ai și apoi să ajungi la supraîncărcare. Dacă ai doar 30 de lire sterline pentru toată săptămâna, păstrarea acestora în bancnote și monede este în continuare cel mai eficient mod de a bugeta și de a controla cât cheltuiești”, a mai declarat Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]